Черкаські лісівники оновили знаменитий рекреаційний пункт «Холодок»

17.01.2018
Відпочинок на природі має бути безпечним, зручним та затишним — задля цього черкаські лісівники створюють нові та оновлюють вже існуючі рекреаційні пункти.
 
Лише недавно вони створили три нові зони відпочинку. Окрім того, провели реконструкцію найпершого рекреаційного пункту на території Лисянського лісгоспу та одного з найдавніших та найулюбленіших в області — «Холодок».
 
Про це «Україні молодій» повідомили у Черкаському обласному управлінні  лісового та мисливського господарства.
 
За словами Наталії Сегеди, прес-секретаря управління, на території «Холодку» черкаські лісівники зробили реконструкцію трьох альтанок, для наймолодших відвідувачів встановили новеньку гойдалку, а всю територію відпочинку огородили парканом.
 
«Також там облаштували місце для вогнища та для сміття. Окрім того, оновили наочну агітацію, аби відпочивальники пам’ятали, що необхідно прибрати за собою сміття, яке захаращує ліси й нищить екосистему. Адже залізні банки та старе взуття розкладаються більше 10 років, батарейки, гумові покришки — більше 100 років, алюмінієві банки — до 500 років, а скло та пластик — 1000 років», — наголошує пані Наталія.
 
Черкаські лісівники неабияк зацікавлені у цивілізованому відпочинку людей. Тому й продовжують оновлювати старі рекреаційні пункти та не втомлюються створювати нові.
 
Бо вже помітили, що з появою таких місць для дозвілля, зменшується засмічення лісових масивiв та знижується ризик виникнення пожеж.
 
Утім і самі відпочивальники все частіше шукають у лісі спеціально облаштовані місця для відпочинку, де набагато зручніше та комфортніше.
 
«Таку роботу плануємо продовжувати й надалі. Все це ми створюємо для тих, хто любить відпочинок у лісових масивах. Наша головна мета — щоб відпочивальники отримали задоволення від перебування у лісі, але при цьому не шкодили зеленим насадженням», — підсумовує директор Лисянського лісгоспу В’ячеслав Шако.