Поліція Київщини затримала зловмисника, який знеструмив кілька районів

16.01.2018
На свято Маланки та Щедрий вечір один із мешканців Києва вкотре вирішив зробити собі подарунок у вигляді... трансформаторного мастила.
 
Але горе-крадію фарт того вечора не усміхнувся: поліцейські Київщини затримали зловмисника,  «стараннями» якого були знеструмлені свого часу населені пункти області — Баришівського, Згурівського, Переяслав-Хмельницького та Яготинського районів.
 
Можна лише уявити, що з крадієм зробили б жителі цих районів, якби впіймали його раніше за поліціянтів.
 
А передувало затриманню неодноразові повідомлення про крадіжки мастила з трансформаторів, котрі тривалий час надходили до правоохоронців Київської області.
 
Тож поліцейські провели низку необхідних заходів і таки вийшли на слід ймовірного крадія.
 
Останньою «гастроллю» любителя адреналіну стало «турне» до Переяслав-Хмельницького району: там на одному з трансформаторів спрацювали датчики сигналізації — на місце події прибули працівники місцевого відділку поліції, однак затримати злодія на гарячому їм не вдалося, бо його налякали працівники РЕС, і він утік на автомобілі.
 
Однак це не стало на заваді притягнути до кримінальної відповідальності зловмисника, бо сліди авто привели до одного з місцевих будинків, куди працівники поліції завітали із санкціонованим обшуком.
 
У дачному помешканні 50-річного киянина вони виявили та вилучили речові докази: понад... 40 л викрадених паливно-мастильних матеріалів.
 
Як пояснив поліцейським «підприємливий» чоловік, мастила він заливав до свого позашляховика.
 
Наразі поліцейські встановлюють усі мотиви злочину та шляхи збуту викраденого і  підраховують матеріальні збитки, оскільки киянин підозрюється у скоєнні аж 15 крадіжок!
 
Нагадаємо, що трансформаторне мастило отримують шляхом очищення фракцій нафти, тому воно стійке до окиснення та здатне зберігати свої характеристики при тривалому використанні.