У Харкові судитимуть батьків, які замордували свого трирічного малюка

16.01.2018
Харківські слідчі направили до суду обвинувальний акт стосовно батьків трирічного малюка, що у вересні минулого року помер від тяжких травм та голоду.
 
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, раніше судимий за крадіжку 31-річний батько постійно бив хлопчика у присутності матері, але та навіть не намагалася припинити жорстоке катування.
 
Зрештою, це призвело до того, що у серпні бузувір зламав дитині ногу і потрощив ребра. 
 
Через біль малюк зліг та постійно плакав, за що отримав ще й черепно-мозкову травму і впав у кому.
 
«Швидку медичну допомогу викликала знайома матері, яка прийшла у гості, — повідомив прокурор. — Наприкінці вересня малюка у стані вкрай тяжкого фізичного виснаження та з тілесними ушкодженнями доставили до лікарні. Уранці, не приходячи до свідомості, хлопчик помер. Відповідно до висновків експертів, смерть дитини настала внаслідок голоду і постійного фізичного та психологічного насильства, що мало характер особливого мучення і тривало більше року».
 
Наразі батько дитини перебуває під вартою.
 
Йому інкримінується стаття про катування, умисне завдавання тілесних ушко­джень та умисне завдавання тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть.
 
26-річну матір судитимуть за статтею про злісне невиконання обов’язків із догляду за дитиною. Обоє можуть відправитися до в’язниці на 10 років кожен.