Одразу дві тенісні зірочки України почали виступати на дорослому «Аустреліен оупен»-2018

12.01.2018
Одразу дві тенісні зірочки України почали виступати на дорослому «Аустреліен оупен»-2018

Дворазова переможниця юніорських «шоломів» Марта Костюк успішно розпочала кваліфікацію на дорослому «АО».

Коли після Олімпіади-2008 в доволі успішних виступах Катерини та Олени Бондаренко намітився спад, за майбутнє вітчизняного жіночого тенісу стало трохи сумно, оскільки рівнозначної заміни досвідченому сестринському дуету в той час на горизонті не проглядалося.
 
Закономірним у таких обставинах стало й падіння жіночої збірної України в Кубку федерації, котра, було, вилетіла з числа елітних команд до Першої Євро-Африканської зони.
 
Проте минуло трохи часу, й на тенісний небосхил світового тенісу доволі несподівано зійшла уродженка Одеси Еліна Світоліна.
 
Голосно заявивши про себе в юніорах, тріумфаторка юнацького «Ролан Гарросу»-2010 поступово дісталася то когорти найсильніших тенісисток планети.
 
Й тепер має всі підстави претендувати на виграш дорослого «шолома». Без сумніву, на майбутньому «Аустреліен оупен» 23-річна Світоліна перебуватиме серед числа головних фаворитів першого в році турніру з серії «Гранд слем».
 
Її першим суперником на «АО»-2018 стане хтось із переможниць кваліфікації, яка нині триває в Мельбурні.
 
Не виключено, що в дебютному матчі Відкритої першості Австралії примі українського тенісу протистоятиме хтось з її юних співвітчизниць.
 
Учорашні юніорки — дебютантки дорослого дивізіону 15-річна Марта Костюк та 17-річна Даяна Ястремська — якоюсь мірою активно рухаються слідами Світоліної.
 
Залишивши знаковий слід у юніорському тенісі, сьогодні вони починають своє становлення на професіональній арені.
 
Своє знайомство з дорослим «Аустреліен оупен» фіналістка юніорського Уїмблдону-2016 Ястремська розпочала з перемоги в першому раунді кваліфікації над японкою Місакі Дої — 6:3, 6:1.
 
Водночас Костюк, котра в минулому році тріумфувала одразу на двох юніорських «шоломах» — Відкритій першості Австралії (на «одинаку») та США (в парі) — в стартовому етапі кваліфікації дорослого «АО» перемогла австралійку Аріну Родіонову — 4:6, 6:3, 6:1.
 
Теоретично, в разі успішного подолання кваліфікації «АО», на когось з українських тенісних зірочок може очікувати зустріч iз ветераном вітчизняного тенісу Катериною Бондаренко.
 
А от Леся Цуренко та Катерина Козлова своїх суперниць на старті австралійського «шолома» вже знають. Кожній із них опонуватимуть росіянки.
 
Другій ракетці України Цуренко протистоятиме Наталя Віхлянцева, а Козловій, котра нині є третьою в рейтингу вітчизняних тенісисток, випало зіграти з 15-ю ракеткою планети Анастасією Павлюченковою.
 
Водночас в основній сітці чоловічого «АО» зіграє лише один українець. Для найсильнішого тенісиста України Олександра Долгополова турнір у Мельбурні розпочнеться матчем проти австрійця Андреаса Хайдер-Мауера.
 
У той час Сергій Стаховський шансом дістатися «основи» Відкритого чемпіонату Австралії не скористався, програвши на старті кваліфікації німцеві Маттіасу Бахінгеру — 6:4, 6:7, 3:6.