Фракція Ляшка є найбільш результативною в Раді — дослідження

10.01.2018
Фракція Ляшка є найбільш результативною в Раді — дослідження

Фракція Олега Ляшка, попри невелику чисельність, показала себе найпродуктивнішою у парламенті.

Коефіцієнт співвідношення між ухваленими та ініційованими Радикальною партією законопроектами є найвищим серед інших фракцій.
 
Про це свідчать результати дослідження громадської мережі ОПОРА.
 
За три роки роботи у Верховній Раді депутати від фракції РПЛ зареєстрували 765 законопроектів, з них 122, або 15,9%,  після голосування стали законами.
 
Це найкращий показник результативності серед усіх фракцій.
 
«Хоч би що брехали про нас наші політичні опоненти і куплені ними продажні ЗМІ та соціологи, але навіть вони вимушені визнати — наша команда найпотужніша в парламенті. Хоча серед цих вовків нас усього 20 спартанців, готових віддати за українців тіло і душу! Ще рішучіше й ефективніше я діятиму на посаді Президента України, щоб навести лад у нашій рідній країні і дати кожному українцю роботу, достойну зарплату і впевненість у майбутньому!» — наголосив Олег Ляшко.
 
Слідом за РПЛ у рейтингу розмістилися об’єднання «Самопоміч» (14,1% законопроектів фракції стали законами) та ВО «Батьківщина» (13,1%).
 
Найнижчий коефіцієнт результативності в «Опозиційного блоку».
 
Колишнім «регіоналам» вдалося відстояти у Раді лише 30 своїх законопроектів.
 
Найбільша ж кількість законопроектів була зареєстрована депутатами від БПП. За три роки вони ініціювали 2420 законопроектів, але всього 263 з них стали законами.
 
Загалом за три роки діяльності ВРУ в парламенті було зареєстровано майже шість тисяч законопроектів. Лише 11,8% із них стали законами.