Правопорядок на Різдво охороняли 25 тисяч правоохоронців

10.01.2018
Правопорядок на Різдво охороняли 25 тисяч правоохоронців

Сергій Яровий під час наради з підлеглими. (Фото МВС.)

Керівництво МВС вважає, що правоохоронці гідно забезпечили публічну безпеку громадян під час святкування зимових свят. 
 
«Під час проведення Новорічних та Різдвяних свят особовий склад Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Державної міграційної служби виконали визначені завдання», — стверджує перший заступник міністра внутрішній справ Сергій Яровий. 
 
За його словами, правоохоронці працювали в посиленому режимі, забезпечували публічний порядок та реагували на зміни в оперативній обстано­вці.
 
Під час наради з керівниками вищезгаданих підрозділів системи МВС пан Яровий нагадав, що під час Різдвяної ночі близько 25 тисяч правоохоронців забезпечували публічну безпеку.
 
А в новорічну ніч за спокій українців відповідало 12 тисяч поліцейських та нацгвардійців.
 
За даними МВС, командири підрозділів врахували всі переваги і недоліки під час несення служби на свята і врахують їх у подальшій роботі.
 
Тим часом перший заступник голови Нацполіції — начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін — зазначив, що під час свят в Україні трапилася низка резонансних справ.
 
«Новорічні свята позначилися низкою резонансних справ — це і захоплення відділення пошти у Харкові, і вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської. Ми обов’язково проаналізуємо роботу всіх підрозділів, визначимо та опрацюємо всі недоліки», — сказав пан Аброськін.
 
Зі свого боку заступник командувача Нацгвардії Микола Балан наголосив, що під час свят нацгвардійці не лише допомагали в забезпеченні громадського порядку, а й охороняли дипломатичні та державні установи.
 
Сергій Яровий подякував задіяному особовому складу та керівникам Націполіції, Нацгвардії, ДСНС та ДПСУ за організацію при підготовці та контролі обстановки під час проведення заходів, за своєчасне реагування на всі виклики в обстановці.