У півфіналі WTA в Брісбені Світоліна гратиме з чешкою Кароліною Плішковою

05.01.2018
У півфіналі WTA в Брісбені Світоліна гратиме з чешкою Кароліною Плішковою

Еліна Світоліна повторила своє минулорічне досягнення в Брісбені. (Фото з сайта tennisua.org.)

Другий рік поспіль найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна зіграє в півфіналі престижного турніру WTA в Брісбені.
 
І знову за вихід до фіналу «Брісбен Інтернешнл» українська прима суперничатиме з чешкою Кароліною Плішковою.
 
Торік саме Плішкова завдала Світоліній першої поразки в офіційному сезоні, вибивши її зі змагань у столиці Золотого узбережжя Австралії — 2:6, 4:6.
 
Тепер же Еліна матиме нагоду взяти реванш у екс-першої ракетки планети. При цьому на поєдинок iз чешкою наша співвітчизниця виходитиме не обтяженою зайвими думками, адже завдання-мінімум на «Брісбен Інтернешнл»-2018, призовий фонд якого становить близько 900 тисяч доларів, вона вже виконала.
 
Аби не зазнати відчутних очкових втрат у рейтингу WTA, цьогоріч у Брісбені перша тенісистка України, посіяна тут під другим номером, мала, як мінімум, повторити минулорічне досягнення й дістатися півфіналу.
 
Тепер, коли про втрати можна не думати, перед Світоліною в поєдинку проти Плішкової відкривається широке поле для маневрів, адже на одному лише ентузіазмі переграти суперницю, котра перебуває в рейтингу трохи вище, буде проблематично.
 
Утім головне, про що міркувала напередодні півфіналу Світоліна, перш за все стосувалося якомога кращого процесу відновлення після непростого чвертьфіналу з британкою Йоанною Контою.
 
Опонентка, котра в рейтингу WTA перебуває на високому дев’ятому місці, дуже впевнено розпочала поєдинок проти Еліни, неймовірно легко вигравши в шостої ракетки планети перший сет — 6:1.
 
При цьому дуже близько британка підібралася й до виграшу другої партії, проте завдяки титанічним зусиллям її суперниця змогла взяти гору на «тай-брейку» й перевести гру до вирішального сету.
 
«Я максимально фокусувалася на кожному розіграші другого сету. Казала собі боротися за кожен м’яч, очікуючи свого шансу. Зрештою, рада, що змогла показати хорошу гру», — сказала після поєдинку з Контою українська тенісистка.
 
Вистоявши в найвідповідальніший момент, Світоліна змусила нервувати свою візаві, котра в одному з епізодів третього сету зазнала неприємного пошкодження гомілкостопу, через що не змогла дограти до кінця напружений поєдинок.
 
«Це найгірше, що може статися з гравцем, особливо, коли травма трапляється по ходу матчу. Бажаю Конті якнайшвидшого одужання», — відзначила Еліна.
 
Зазначимо, що проблеми зі здоров’ям на турнірі в Брісбені виникли й у другої ракетки України Лесі Цуренко.
 
Під час поєдинку другого кола з естонкою Кайєю Канепі Леся зверталася до фізіотерапевта, аби той допоміг їй розв’язати проблему утрудненого дихання.
 
Вимушена була вдатися до послуг лікаря й суперниця Цуренко, проте цей факт не завадив їй вийти переможницею двобою з українкою — 6:4, 6:3.
 
Натомість подолати чвертьфінальний бар’єр 32-річна Канепі не змогла, поступившись Плішковій — 6:3, 5:7, 2:6.