Результативні сподівання: «Динамо» готується до серйозного кадрового оновлення

05.01.2018
Результативні сподівання: «Динамо» готується до серйозного кадрового оновлення

Після закордонного турне Руслан Ротань може повернутися до України.

Зазвичай зимове трансферне «вікно» не перевантажене великою кількістю переходів, утім цієї зими в Україні спостерігається доволі висока активність на футбольному ринку.
 
І все це, більшою мірою, обумовлено бажанням головного тренера «Динамо» Олександра Хацкевича ще до початку першого тренувального збору повністю сформувати кадрову обойму, котра, як говорив восени президент «біло-синіх» Ігор Суркіс, потребує підсилення.
 
Від початку сезону динамівці втратили одразу двох ключових виконавців — у серпні з Києва до Дортмунда перебрався лідер динамівських атак Андрій Ярмоленко, а днями офіційне підтвердження отримала інформація про перехід iз «Динамо» до «Бешикташа» хорвата Домагоя Віди, до котрого після продажу Ярмоли перейшла динамівська капітанська пов’язка.
 
Згадаймо iще й про травму Сидорчука, котра на тривалий час залишила столичний колектив без основного «опорника», й стане зрозуміло, чому швидке укріплення ослаблених позицій стало для «Динамо» життєвою необхідністю.
 
Зауважимо, що команда Хацкевича не тільки продовжує боротися на міжнародній арені в Лізі Європи, а й має реальні шанси позмагатися за національне чемпіонство з «Шахтарем», хоча восени було відчуття, що «біло-сині» доволі методично віддаляються від національного «золота».
 
Однак на зимову перерву динамівці пішли, маючи лише триочкове відставання від лідера. Тож, без сумніву, уся боротьба за чемпіонство — попереду.
 
«Упевнений, що в 2018 році «Динамо» віддячить своїм вірним та палким уболівальникам успішними результатами», — відзначив у новорічному вітанні Ігор Суркіс.
 
Зрозуміло, що для подібних висловлювань у динамівського президента має бути доволі серйозна основа. Хоча кому ж, окрім нього, найкраще знати, хто взимку зможе підсилити колектив Олександра Хацкевича?
 
Попри те, що наразі в «Динамо» офіційно підтвердили підписання лише 24-річного словенця Беньяміна Вербича (у рейтингу кращих футболістів Словенії за підсумками 2017 року динамівський новачок — екс-гравець данського «Копенгагена — посів четверте місце), вже найближчим часом його лави можуть поповнити одразу три гравці національної збірної України.
 
Після зміни головного тренера чеської «Славії», скоріше за все, з Праги до Києва перебереться досвідчений ветеран українського футболу Руслан Ротань.
 
На 99 відсотків вирішені питання про перехід до «Динамо» захисника донецького «Олімпіка» Артема Шабанова.
 
Так само дуже близько до динамівського табору перебуває півзахисник «Зорі» Олександр Караваєв.
 
При цьому по­прощатися з «біло-синіми» можуть Артем Кравець та Євген Хачеріді. Словом, узимку динамівський колектив може зазнати серйозних кадрових пертурбацій, які, без сумніву, покликані підвищити результати «біло-синіх».