На Чернігівщині знову вкрали бронзовий бюст Пушкіна

03.01.2018
У новорічну ніч чернігівські вандали поцупили бюст російського поета Олександра Пушкіна, який простояв у цьому місті більше століття, про це повідомив учений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков.
 
За його словами, злодії добралися вже й до Валу — історичного, культурного та духовного центру Чернігова, де, крім історичного та художнього музеїв, діють експозиції заповідника «Чернігів давній». Саме тут ще у вересні 1900 року й було встановлено бюст поету Пушкіну.
 
І це не перша така резонансна крадіжка у Чернігові. У середині грудня з могили класика української літератури Михайла Коцюбинського на Болдиній горі було викрадено його бронзове погруддя, вагою понад 100 кг. Його було встановлено на могилі у 1955 році.
 
За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою).
 
 На Чернігівщині взагалі вандали розпоясалися не на жарт. Ще у травні минулого року у Графському парку Ніжина вкрали пам’ятник уродженцю міста радянському співакові та акторові Марку Бернесу.
 
Його фігуру в людський зріст, яка відтворювала кадр із кінострічки «Два бійці», встановили до святкування сторіччя співака у 2011-му. 
 
Тих, хто так нахабно та безкарно викрадає пам’ятники та погруддя в Чернігівській області поліція поки розшукує.