Мати захопника «Укрпошти» в Харкові назвала його психічно хворим

03.01.2018
Сорокарічний Володимир Безух, який понад 6 годин утримував заручників у приміщенні пошти, проведе в СІЗО наступні два місяці.
 
Таке рішення виніс Київський районний суд міста, відмовивши підозрюваному у внесенні застави. 
 
Як уже повідомлялося, чоловік хотів роздобути напередодні свят грошей, тому, обв’язавшись паском iз пляшками та муляжем гранати, ввірвався до приміщення «Укрпошти».
 
Втім здій­снити свій план йому не поталанило. У відчаї нападник забарикадувався всередині й нікого не випускав. Серед заручників були не лише оператори закладу, а й літні люди та двоє дітей.
 
«Із ним працювали професійні перемовники, запросили також батька і друга дитинства, — повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко. — Важко було визначити, адекватна людина чи ні. Ми бачили, що на ньому щось є. Можливо, вибуховий пристрій. Через це силовий варіант не застосовувався». 
 
Після чотирьох годин протистояння нападник погодився випустити дітей і кількох жінок. Вони розповіли, що в «терориста» на поясі висять пластикові пляшки з дротом.
 
Підірвати їх погрожує щоразу, як тільки щось iде не за його планом.
 
У когось із заручників чоловік знайшов горілку й добряче напився, тому переговори правоохоронцям довелося вести з абсолютно неадекватною людиною. Цим і скористалися «бранці».
 
За словами самого Володимира Безуха, якийсь чоловік схопив його за руки, а тим часом жінка взялася бити по голові вазою. Зрештою, двері бійцям КОРДу відчинили самі утримувані. 
 
На суді «терорист» поводився спокійно, запевняючи всіх, що не бажав і не бажає нікому зла. Причину свого вчинку пояснив тим, що від початку розробляв зовсім інший сценарій, і оскільки «все було зроблено не так», то його мотив іншим людям здається незрозумілим». 
 
Водночас його мати запевнила журналістів, що Володимир — просто психічно хворий. Уже був випадок, коли той у неадекватному стані побив сусідам вікна.
 
Тоді на місце НП приїздили поліція і медики, але ніхто не звернув уваги на його проблеми.
 
«Я тоді замало не на колінах благала — людину лікувати треба, — каже Марія Безух. — Але постояли й поїхали. Якби тоді забрали на лікування, цього могло б і не статися».
 
Утiм правоохоронці запевняють, що неадекватність нападника потрібно ще довести за допомогою експертизи.
 
Поки що ж пiд час обшуку квартири у затриманого оперативники вилучили коноплi та пневматичний пістолет.
 
Сам він теж виявився неординарною особистістю, оскільки балотувався на посаду мера Харкова і приміряв до себе імідж екстрасенса, виставляючи місіонерські відео в соціальних мережах. За останню хвилину слави йому загрожує максимальний термін ув’язнення.