Польський мореплавець з котом сім місяців дрейфував в Індійському океані

29.12.2017
Польський мореплавець з котом сім місяців дрейфував в Індійському океані

Врятований мандрівник та його чотирилапий «матрос».

Різдво недарма називають часом чудес. Саме цього святкового дня неподалік острова Реюньйон в Індійському океані берегова охорона врятувала польського мореплавця.
 
54-річний чоловік упродовж семи місяців дрейфував на пошкодженій яхті між островами Індонезії, Мальдівів та Мавританією.
 
Про це повідомило увечері вівторка, 26 грудня, Французьке національне товариство морських рятувальників. Яхту з чоловіком виявили па північ від острова  Реюньйон, який є заморською територією Франції.
 
Незвичайну рятункову акцію провели в понеділок увечері після того, як на некеровану яхту в океані натрапив приватний вітрильник.
 
Як інформує радіостанція France Info, моряка звати Збіґнєв Рекет. Мандрівник розповів, що в минулому він отримав грін-карту і переїхав у США.
 
Там він вирішив подорожувати і вирушив до Індії, де купив човен. Згодом термін дії його грін-карти вичерпався.
 
Останнім місцем, де проживав поляк, були Коморські острови, розташовані між Мадагаскаром та Африканським континентом. Звідти у травні він вирушив до Південної Африки, де мав намір працювати.
 
Однак його яхта зазнала пошкодження, а її власник втратив зв’язок та навігацію. Врятований каже, що кілька разів бачив сушу, але до неї йому так і не вдалося добратися. 
 
Упродовж усієї подорожі компанію моряку складав кіт. Як сказав врятований яхтсмен, він та кіт не загинули голодною смертю завдяки припасам китайського супу швидкого приготування, одну пачку якого розтягували на два дні. Виручала також риба, яку вдавалося впіймати.
 
Після дивовижного порятунку чоловік вирішив поки що залишитись на острові Реюньйон. Тут він має намір відремонтувати човен, поповнити запаси їжі та отримати адміністративну допомогу.