На дорогах Київщини протягом лише одного вихідного загинули п’ятеро людей

27.12.2017
Правоохоронці Київ­ської області закликають водіїв бути пильними під час негоди і не сідати за кермо в нетверезому стані під час свят.
 
За їхніми даними, лише протягом одного вихідного дня під час профілактичної роботи поліцейські склали понад 130 адміністративних протоколів за порушення правил дорожнього руху, в тому числі і за керування в нетверезому стані. 
 
На жаль, не обійшлося без трагічних випадків — на дорогах області загинуло п’ятеро людей віком від 15 до 60 років.
 
В основному пригоди траплялися в темну пору доби — період обмеженої видимості.
 
Так, в Обухівському районі без ознак життя поблизу дороги виявили 15-річного підлітка. За словами фахівців, характер отриманих травм свідчить про те, що хлопець став жертвою ДТП.
 
Наразі поліція вживає всі можливі заходи щодо встановлення особи та розшуку водія, який зник із місця пригоди.
 
На Броварщині в ДТП постраждали двоє — автомобіль на смерть збив чоловіка, який вів по узбіччю дороги інвалідний візок. 78-річну жінку, що була у візку, наразі реанімують лікарі.
 
А в Білоцерківському та Сквирському районах столичного регіону загинуло двоє пішоходів. Чоловіки переходили проїжджу частину в невстановленому місці. Від отриманих тілесних ушкоджень обидва померли одразу.
 
Ще одна трагедія сталася на трасі Київ—Харків поблизу Березані — під колеса потрапив 52-річний водій бензовозу. В мить, коли киянка на своєму автомобілі не впоралася з керуванням, загиблий ремонтував вантажівку та перебував на смузі розгону.
 
Вражаюче ДТП сталося у місті Вишневе: тут автомобіль з іноземними номерами намагався втекти від патрульних і виїхав на тротуар, де збив жінку з дитячим візочком та 11-річну дівчинку.
 
Наразі мати та її півторарічний малюк перебувають у лікарні, школярка отримала тілесні ушкодження і також перебуває під пильним наглядом медиків.
 
Двох іноземців поліцейські затримали. Ними виявилися громадяни сусідньої держави, які вже неодноразово мали проблеми із законом.
 
Один із них на даний час перебуває під слідством за численні крадіжки барсеток. Результати медичної експертизи довели, що чоловіки на момент аварії були під впливом важких наркотиків.
 
За всіма вищенаведеними фактами поліція відкрила кримінальні провадження. Проводяться досудові розслідування.
 
Поліцейські Київщини закликають і водіїв, і пішоходів неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. Пам’ятайте, лише ваша відповідальність може зарадити черговій трагедії.