Харківська міськрада виділила на реконструкцію зоопарку майже 2 мільярди

22.12.2017
Харківська міськрада виділила на реконструкцію зоопарку майже 2 мільярди

«Золотий» зоопарк.

Тема фінансування реконструкції звіринцю, що обговорювалася на останній сесії Харківської міськ­ради, викликала жваву суспільну дискусію.
 
Причина криється просто-таки в нечуваній щедрості, яку виявили депутати при голосуванні за цей проект.
 
«Будівництво в зоопарку «Королівства слонів» обійдеться місту в 142 мільйони, що практично вдвічі більше, ніж виділено на ремонт усіх медичних закладів міста у 2018 році, — озвучив дивну статистику незгодний з таким розподілом депутат Ігор Черняк. — Будівництво там же «Водного світу» (це найдорожчий об’єкт) — 272 мільйони, що на 100 мільйонів більше, аніж передбачено на всі пологові будинки і спеціалізовані відділення для новонароджених. Якщо ми будемо порівнювати оці цифри, то побачимо, що бюджет міста — це бюджет реконструкції Харківського зоопарку. Реш­та фінансується за надлишковим принципом». 
 
На цей закид мер Геннадій Кернес відповів, що міськ­рада виділяє достатньо коштів на житлово-комунальне господарство та інші сфери життя.
 
А відтак місто може собі дозволити й таку розкіш, як сучасний звіринець.
 
«А чому ми повинні позбавляти наших дітей можливості бачити риб, слонів, жирафів та бегемотів?» — резюмував він, додавши, що вхід фактично до всіх тваринячіх «королівств» та «Планети мавп» буде безкоштовним. Спробу ж розкритикувати таку схему розподілу громадських коштів мер традиційно назвав «чистим піаром». 
 
Як свідчить тривала історія цього питання, кошторис ремонту Харківського зоопарку росте, мов на дріжджах.
 
«Ще минулого року йшлося про 50 мільйонів гривень, — прокоментувала ситуацію громадська активістка Олена Рофе. —  Цього року виділили вже майже 742 мільйони. Загальна ж сума реконструкції сягнула 1 мільярда 878, 9 мільйона гривень».