Станьте чарівником: маленькому Дениску Салію не вистачає грошей на операцію

20.12.2017
Станьте чарівником: маленькому Дениску Салію не вистачає грошей на операцію

Дениско Салій чекає на нашу допомогу. (Фото з родинного архіву.)

Два місяці тому «Україна молода» розповідала про півторарічного Дениска Салія, маленького хлопчика з черкаського міста Сміла, який страждає на сенсоневральну глухоту і нічого не чує.
 
Він не знає, який голос у його мами та татка, він не чув,  як щебечуть пташки і шумить листя на деревах, як сміються однолітки. 
 
Але  допомогти Денискові можна. Треба тільки провести вживлення кохлеарних імплантатів. Тоді хлопчик чутиме світ так, як чуємо його всі ми.
 
Але для цього необхідно провести операцію до того часу, коли малюку виповниться три роки.
 
Як повідомили батьки хлопчика, завдяки розголосу у ЗМІ та добрим людям родина  вже зібрала на операцію Дениска 100 тис. 800 грн і побувала на консультації в італійських лікарів.
 
«Насамперед хочемо подякувати всім, хто допоміг нам влаштувати цю поїздку. Всім, хто вів переговори, аби нас, іноземців, прийняв італійський професор за смішною, як для Європи, оплатою консультації у 150 євро. Всім, хто намагався прискорити нашу поїздку, адже часу, аби зробити ефективну операцію, залишається дуже мало», — кажуть батьки хлопчика. 
 
Вони також щиро дякують тим, хто перекладав довідки, хто зустрічав їх  в аеропорту, хто допоміг із дешевим житлом, хто супроводжував у клініці,  хто шукав допомоги в італійських юристів, які змогли підказати, як здешевити операцію згідно з італійськими законами, дякують авіакомпанії, яка влаштувала безкоштовний переліт. 
 
«Результат нашої консультації: якщо в Україні операція коштуватиме майже 30 тисяч євро, то в Італії загальна вартість із реабілітацією — 20 тисяч євро. Це значна різниця, яка тільки наближає нас до мети», — розповідають батьки маленького Дениска.
 
Італійський професор сказав батькам хлопчика, що коридор для операції  відкритий до 3 років, та максимального ефекту можна досягти, провівши її до того часу, коли йому виповниться 2 роки.
 
Тоді  дитина буде чути щонайскоріше через рік, бо її слуховий вік буде, як у новонародженої.
 
Тож стати чарівником для Дениса може кожен. І якщи ви маєте можливість допомогти маленькому хлопчику коштами, то їх можна перераховувати на номер картки в Приватбанку: 4149497870202530 (Мостова Олена Василівна).