Переможцю «Євробачення-2017» Сальвадору Собралу пересадили серце

12.12.2017
Переможцю «Євробачення-2017» Сальвадору Собралу пересадили серце

Ще в травні минулого року 27-річний португалець Сальвадор Собрал двічі шокував європейську публіку.
 
Спочатку — своїм проникливим виконанням пісні AmarPelosDois, яка, попри відсутність спецефектів, на які роблять ставку конкурсанти (Сальвадор виступав без музикантів і підтанцьовки та ще й заспівав не англійською, а португальською), набрала в сумі 758 балів, що дозволило Собралу вперше в історії привезти конкурс у Португалію.
 
А вдруге — коли зізнався, що у нього вроджена вада серця і йому, якщо не зробити термінову пересадку серця, лишилося жити не більше року.
 
Черговий тривожний дзвіночок пролунав у вересні, коли через загострення проблеми з серцем Собрал змушений був перервати свій концертний тур і лягти в клініку Ліссабона.
 
26 вересня його стан настільки погіршився, що співака перевели в реанімацію й оголосили про збір коштів на термінову операцію.
 
У списку претендентів на донорське серце він був першим, однак потрібний орган, який підійшов би за всіма параметрами, довелося чекати понад два місяці.
 
І от днями з Ліссабона надійшла обнадійлива новина: Сальвадору Собралу таки пересадили донорське здорове серце.
 
Операція тривала чотири години, і співак досі перебуває в клініці під пильним наглядом лікарів. Поки що від прогнозів вони утримуються і застерігають, що реабілітація може бути тривалою.
 
Так що на «Євробаченні», яке в травні проходитиме в Ліссабоні, Сорбал може і не виступити. 
 
Утім це зараз не головне. Головне — щоб серце прижилося. А конкурси — вони ще в житті харизматичного співака, дасть Бог, будуть.