На Донбасі зафіксували 27 обстрілів на День ЗСУ

08.12.2017
На Донбасі зафіксували 27 обстрілів на День ЗСУ

Зима в АТО. (Фото з сайта rbc.ua)

Міноборони України констатує, що в День ЗСУ, 6 грудня, обійшлося без жодних втрат на Донбасі. За словами речника Міноборони з питань АТО Олександра Мотузяника, «внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув і не був поранений».
 
Водночас вороги України продовжують практику порушення режиму тиші з використанням забороненого Мінськими угодами озброєння. Упродовж минулої середи зафіксовано 27 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. 
 
«Російсько-окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях Збройних сил України, застосовуючи міномети різних калібрів і танки, які давно мали б бути відведенi від лінії зіткнення на встановлені відстані», — йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.
 
Так, на луганському напрямку загарбники активізувалися в темну пору доби. Якщо вдень було зафіксовано єдиний обстріл українських позицій зі 120-мм мінометів у районі Новолуганського, то ввечері ворог неодноразово з 82-мм мінометів, гранатометів i стрілецької зброї вів вогонь по оборонних укріпленнях біля селища Луганське на Світлодарській дузі.
 
На донецькому напрямку за світлої пори доби найбільше обстрілів було на території Приазов’я, де окупанти з мінометів різних типів i зброї менших калібрів неодноразово обстрілювали низку населених пунктів на підступах до Маріуполя, зокрема Водяне і Старогнатівку. По оборонцях селища Широкине, окрім того, стріляв танк. 
 
У середу ввечері епіцентр протистояння від Азовського моря змістився до передмістя Авдіївки. Захисників цього прифронтового міста агресор неодноразово обстрілював з усього наявного арсеналу піхотного озброєння та мінометів.
 
Як повідомили у штабі АТО, українські військові придушували вогневу активність ворога у більш ніж половині випадків порушення ними режиму тиші. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

На Луганщині на невідомому пристрої підірвався 69-річний місцевий мешканець. Чоловіка госпіталізовано до лікарні з осколковими пораненнями. Як повідомила речниця поліції Луганської області Тетяна Погукай, інцидент стався в середу ввечері в так званій «сірій зоні», що вздовж лінії розмежування в селі Катеринівка Попаснянського району.
 
«За попередньою інформацією, пенсіонер доглядав за сусіднім будинком, підійшовши до якого чоловік і підірвався на розтяжці», — додала пані Погукай. Наразі правоохоронці вирішують питання щодо внесення відомостей до ЄРДР за статтею «Терористичний акт».