Time назвав «Людьми року» жінок, які публічно виступили проти сексуальних домагань

08.12.2017
Time назвав «Людьми року» жінок, які публічно виступили проти сексуальних домагань

Ешлі Джадд.

Скандал, який розгорівся в Голлівуді і викрив численні випадки сексуального насильства, скоєного 20-30 років тому, схоже, може претендувати на статус сенсації року, бо кардинальним чином змінив життя багатьох голлівудських небожителів.
 
 
Як писала «УМ» iз посиланням на зарубіжні ЗМІ, все почалося з того, що актриса Ешлі Джадд публічно звинуватила одного з найуспішніших продюсерів Гарві Ванштейна в домаганнях іще на початку її кар’єри.
 
 
Потім з’ясувалося, що вона така не одна — після шквалу зізнань інших актрис Вайнштейн позбувся роботи у власній фірмі, місця в Американській телеакадемії та змушений був лягти в клініку для лікування від сексуальної залежності.
 
 
Так само під загрозою опинилася кар’єра зірки серіалу «Картковий будинок» Кевіна Спейсі — після оприлюднення не надто приємних фактів його біографії актор оголосив, що іде з екранів, а продюсери серіалу — про його закриття.
 
А от тих, хто не побоявся порушити тему домагань та сексуального насильства і публічно виступити проти своїх кривдників, приєднавшись до руху MeToo («Я теж»), журнал Time оголосив «Людиною року».
 
Крім Ешлі Джадд, до цього списку потрапила і співачка Тейлор Свіфт, котра виграла суд проти чоловіка, який помацав її за сідниці, відсудивши в нього символічний 1 долар, та інші жінки включно із мексиканською збирачкою полуниць, котра приховує своє справжнє ім’я, та працівницею однієї з американської лікарень, яка фігурує на обкладинці журналу лише частиною ліктя.
 
«Рука цієї анонімної жінки уособлює дуже багатьох жінок та чоловіків, котрі бояться публічно розказати власні історії», — зазначив головний редактор журналу Time Едвард Фелсенталь.
 
Що ж, для Америки сексуальні домагання — це справді болюча тема. Бо, з одного боку, сексуальна революція хіппі пішла саме звідси, і розкутості, яка панує тут на екранах, можна лише дивуватися. А з іншого боку, право на приватну власність в Америці — священна корова.
 
А що може бути приватнішим для жінки за власне тіло? І знайти розумний баланс між первісними інстинктами та почуттями поки вдається не всім.