Розгул стихії знеструмив майже 100 населених пунктів у Західній Україні

05.12.2017
Складні погодні умови змусили бійців ДСНС Львівщини, Закарпаття та Волині працювати в екстремальних обставинах.
 
Дощ і налипання мокрого снігу спровокували розрив ліній електропередач відразу у трьох областях України. До відновних робіт довелося залучати бригади обленерго.
 
Рясні снігопади стали радістю лише для користувачів соціальних мереж, які почали масово розміщувати на своїх сторінках фотографії засніженого Львова та Карпат.
 
Тим часом сайт Львівської міської ради повідомив, що у зв’язку із сильним снігопадом міська снігоприбиральна техніка змушена працювати цілодобово.
 
Потужні снігопади на Закарпатті спровокували кілометрові затори на дорогах. У заметах на Рівненщині біля села Крилів застрягло не менше 12 вантажівок та 50 легковиків.
 
На допомогу водіям, що застрягли на трасі Київ—Чоп, довелося відправляти спецтехніку та рятувальників. Рух транспорту на Закарпатті частково заблокований до поліпшення погодних умов.
 
Надзвичайна подія сталася на автодорозі Східниця — Пісочна, що у Львівській області, де на слизькій дорозі перекинувся рейсовий автобус iз 30 пасажирами.
 
Як розповіли працівники Департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА, 57-річний водій автобуса, що їхав за маршрутом Львів—Трускавець, не впорався з керуванням, перекинувся та з’їхав до кювету в районі села Рудники Миколаївського району.
 
Через дорожньо-транспортну подію трьох осіб (двох жінок у віці 25 та 44 років, а також 63-річного чоловіка) госпіталізували до лікарні з травмами середнього ступеня тяжкості.
 
Синоптики вже озвучили свій прогноз на зимовий сезон 2017-2018 років, який охарактеризували як непередбачуваний та насичений різкими перепадами похолодань із потеплінням.
 
— Найхолоднiше буде у першій половині грудня, а от ближче до Нового року встановиться досить тепла погода з денною температурою на рівні 8 градусів тепла, — розповіла завідуюча відділом кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного інституту НАН України Вазіра Мартазінова. — А от на 27-28 грудня припадає черговий різкий стрибок температурних показників, коли можна чекати на сніг та морозну погоду.
 
За прогнозами українських синоптиків, різкі перепади температур супроводжуватимуться штормовими явищами, зокрема значним посиленням вітру.
 
Що стосується опадів, то вони у перший місяць зими очікуються переважно у вигляді мокрого снігу та дощу, що призведе до ожеледиці на дорогах країни.