Багатодітна мама ініціювала проект психологічної реабілітації для сімей із прийомними дітьми

05.12.2017
Багатодітна мама ініціювала проект психологічної реабілітації для сімей із прийомними дітьми

Лілія Олійник, лауреат премії «Мати року-2017» легко знаходить спільну мову як із власною дітворою, так і з маленькими гостями.

Минулої суботи у Центрі розвитку та дозвілля «Я живу» в Києві зустрілися перші учасники ініціативи «Щаслива дитина — щаслива країна».
 
 
Допомогти новоспеченим батькам у вирішенні сімейних проблем та створити свято для діток узялася багатодітна мама-підприємиця Лілія Олійник, запропонувавши волонтерську співпрацю Голосіївському районному центру соціальних служб.
 
 
Для дорослих у затишній еко-кав’ярні влаштували освітню зустріч iз професійними сімейними психологами, а для діток — розвиваючі ігри та гостину.
 
 
Як пояснила одна з учасниць зустрічі, психолог Яна Верлос, стрес гальмує розвиток дітей, тому так важливо вміти правильно потурбуватися про їхній емоційний комфорт.
 
 
Тим часом iз маленькими гостями організатор заходу Лілія Олійник — благодійниця та мати чоти­рьох дітей — обговорювала, які кроки їм важливо робити вже сьогодні, щоб досягати своїх мрій у майбутньому.
 
 
Дівчатка та хлопчики мали також змогу досхочу побігати, граючись iз працівниками центру «Я живу».
 
Діти виходили з ігрової кімнати зі щирими посмішками на обличчях, а батьки розпитували про наступні зустрічі і вже дивилися на малюків ніжніше, з розумінням, що вони — особистості.
 
Натхненні стартом організатори планують долучити до наступних зустрічей сім’ї учасників АТО, які також сьогодні потребують підтримки.