Поблизу Широкиного загинув захисник України

05.12.2017
Ситуація на східному фронті залишається тривожною, відзначають у штабі АТО. Зокрема, російсько-окупаційні війська все частіше здійснюють обстріли позицій сил АТО з озброєння, яке мало б бути відведеним від лінії зіткнення, зокрема й із застосуванням танків.
 
Загалом минулої неділі, 3 грудня, бойовики 38 разів порушили перемир’я, внаслідок чого один захисник України загинув, ще чотир­ьох поранено. За словами речника Міноборони з питань АТО Олександра Мотузяника, боєць ЗСУ загинув і ще один отримав поранення під час ворожого обстрілу поблизу Широкиного внаслідок вибуху мінометного боєприпаса 120 калібру.
 
«У районі Троїцького внаслідок обстрілу з танкового гранатомета і вогню зі стрілецької зброї зазнали поранення ще двоє наших військових. Іще один боєць дістав бойове травмування під час ворожого обстрілу з автоматичного гранатомета нашого опорного пункту поблизу Водяного», — зазначив полковник Мотузяник. 
 
За даними штабу АТО, на луганському напрямку з настанням темної пори доби ворог активізувався біля Троїцького і Луганського. Поблизу цих прифронтових населених пунктів противник вів вогонь із 120-міліметрових мінометів. Із гранатометів i стрілецької зброї загарбники неодноразово обстрілювали наші позиції неподалік Новоолександрівки, Жовтого, Золотого та Кримського.
 
Тоді як на донецькому напрямку епіцентр протистояння з Приазов’я перемістився до передмістя Авдіївки — окупанти неодноразово відкривали вогонь з усього наявного піхотного озброєння. Ближче до опівночі понад годину ворог вів вогонь з озброєння танка. Із мінометів калібру 82 мм противник обстрілював оборонців Верхньоторецького та Лебединського, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї — захисників Талаківки і Мар’їнки. 
 

ДО РЕЧІ

Проросійські бойовики обстріляли цивільний автомобіль у Майорську Донецької області, повідомив керівник Донеччини Павло Жебрівський.
 
«Як доповідає мені голова ВЦА Зайцевого Володимир Весьолкін, куля, випущена з боку окупованої території (з терикону шахти імені Ізотова), влучила в автівку, коли водій — місцевий мешканець — ставив її в гараж. Треба вважати дивом те, що чоловік відбувся лише переляком. Це чергове підтвердження того, що для проросійських наймитів слова «перемир’я» та «безпека цивільних» — порожній звук», — зазначив пан Жебрівський.