У Британському посольстві в Йорданії завели кота-дипломата

29.11.2017
Для Великої Британії офіційно наймати кота на посаду головного мишолова — не така вже й дивина.
 
З середини XIX століття коти є невід’ємною частиною уряду Великої Британії, тож нині чотирилапі «держслужбовці» є у Кабміні, резиденції прем’єр-міністра, МЗС та казначействі, у різних відомствах.
 
Причому до цього ставляться досить відповідально: не так давно у міністерстві закордонних справ Великої Британії звільнили кота Ларрі за невиконання своїх обов’язків, і тепер його місце посідає Лорд Палмерстон.
 
Мода на традиції докотилася і до представництв Великої Британії в інших країнах. Так, свій офіційний мишолов на ім’я Лоуренс Абдун не так давно з’явився і в Британському посольстві в Йорданії. За іншою традицією, його теж узяли з притулку.
 
В обов’язки кота-дипломата входить не лише убезпечення амбасади від гризунів, а й знайомство через соціальні мережі з особливостями Йорданії — як у кожного добропорядного британського кота, у нього є своя сторінка в Twitter, на яку підписалися майже 2,5 тисячі користувачів.
 
«Британці, думаючи про Йорданію, можуть уявити собі Близький Схід, згадати про Сирію та Ірак, але тепер вони думають про Лоуренса Абдуна. Через його сторінку у Twitter ми показуємо іншу Йорданію — мирну квітучу країну, в яку приїжджають британські туристи», — зазначила співробітник посольства Лора Добан.
 
А й справді, які там конфлікти? Слухайте кота, він вам усю правду розповість.