Унаслідок двох урядових авіаударів у Сирії загинуло щонайменше 57 осіб

28.11.2017
Війська сирійського президента Башара Асада разом iз російськими союзниками атакували сирійські території, що зараз перебувають під контролем терористичного угруповання «Ісламська держава» та повстанців.
 
Про це повідомила 26 листопада агенція dpa з посиланням на заяви спостерігачів із Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини.
 
Унаслідок урядових атак загинуло 57 осіб, серед яких 19 дітей. Зокрема, військові літаки (ймовірно, російські) здійснили авіанальоти на населений пункт Аль-Шафах, на сході провінції Дейр-ез-Зор, унаслідок чого лише там загинули 34 особи, серед яких 15 дітей.
 
Нагадаємо, що цього місяця урядові війська разом із союзними угрупованнями поновили контроль над ключовим містом Абу-Камаль у багатій на нафту провінції Дейр-ез-Зор.
 
Водночас 26 листопада урядові війська Асада здійснили також атаку на території, контрольовані сирійськими повстанцями неподалік столиці Дамаска.
 
Внаслідок цієї атаки загинуло 23 особи, зокрема четверо дітей. Раніше російські військові підтвердили, що у районі «працювали» шість бомбардувальників, але цілями авіанальотів були бойовики «ІД».
 
Місцеві активісти повідомили dpa, що урядові літаки завдали удару по ринку в районі Східна Гута, де загинули 17 людей та ще 50 отримали поранення. 
 
Східна Гута та 400 тисяч її мешканців уже чотири роки перебувають під облогою сирійських урядових військ­.
 
За два тижні авіаударів тут загинули 120 людей, серед них 30 дітей. Минулого місяця ООН звернула увагу на драматичну ситуацію у цьому районі, яку представник ООН із прав людини назвав «епіцентром страждань» у Сирії. Неурядові організації назвали ситуацію у Гуті «катастрофічною».
 
За кілька днів до початку женевських переговорів щодо врегулювання ситуації у Сирії урядова армія посилила атаки на збройну опозицію, а російська авіація — на бойовиків «ІД».
 
Сьогодні у Женеві почнеться восьмий раунд переговорів, на яких мають знайти вихід із сирійського конфлікту.
 
За шість років війни в Сирії загинули понад 400 тисяч людей, мільйони змушені були полишити свої будинки, що призвело до великої міграційної кризи в Європі.