«У мене, крім матів, у цій історії слів немає»: Бірюков про загибель бійців поблизу Кримського

28.11.2017
Особисто міністр оборони Степан Полторак спілкувався з бійцями і командирами 58-ї бригади, щоб з’ясувати обставини кривавого восьмигодинного бою в районі селища Кримське Луганської області, який відбувся 23 листопада і в якому загинуло четверо українських воїнів.
 
Зокрема, пан Полторак минулими вихідними відвідав у шпиталі пораненого в тому бою бійця.
 
Радник міністра оборони Юрій Бірюков зазначив, що візит генерала армії Степана Полторака в ОТУ «Луганськ» стосувався насамперед 58-ї бригади і був пов’язаний із «невдалим рейдом».
 
«У мене, крім матів, у цій історії слів немає. Ініціатива командира роти, надивився репортажів про зачистку двох сіл у «сірій зоні» Світлодарської дуги. Слави захотілося. І поперли. Сам організатор і загинув першим. І людей поклав. Ніхто так і не зрозумів, навіщо вони поперли», — повідомив у «Фейсбуцi» Юрій Бірюков.
 
Наразі відомі прізвища чотирьох загиблих вояків 16-го батальйону 58-ї бригади з роти «Донбас»: солдат Сергій Шевченко з Чугуївщини, командир гранатометного взводу роти вогневої підтримки Олександр Тюменцев «Тюмень» iз Лубен, сержант Денис Кривенко, батько трьох дітей iз Дніпра, та сержант Олександр Сухінін iз Макіївки. 
 
Оприлюднені різними джерелами обставини боєзіткнення (українські військові, пропагандисти терористів, а також користувачі соцмереж тощо) вказують на те, що воно сталося на території, яку контролюють терористи «ЛНР», — з іншого боку Бахмутської траси, біля селища Сентянівка (до декомунізації — Фрунзе).
 
Так, саме бойовики показали на своїх інформаційних ресурсах трьох загиблих військовослужбовців ЗСУ під Сентянівкою перед евакуацією тіл.
 
До того ж бойовики зателефонували матері Тюменцева і цинічно повідомили, що її син помер. 
 
Також ними було опубліковано відео з пораненим бійцем, який назвався «Фурсов Роман Вікторович, 58-ма бригада».
 
Нагадаємо, що в бою під Кримським удалося вийти з-під обстрілів двом українським захисникам, яких вважали загиблими. 
 

ДО РЕЧІ

За даними української військової розвідки, минулого тижня на Донбасі ліквідовано 34 бойовикiв убитими, ще 22 поранено.
 
Як повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, у з’єднаннях i частинах так званих першого і другого армійського корпусів бойовиків унаслідок низької дисципліни продовжує зростати кількість злочинів проти місцевого населення. 
 
Зокрема, 24 листопада в Луганську бойовик під час конфлікту з місцевими в кафе «Люкс» підірвав ручну гранату, в результаті чого постраждали цивільні особи. Наразі російсько-окупаційне командування намагається приховати цей факт.