Українські біатлоністкі не змогли здобути медаль на дебютній гонці Кубка світу-2017/2018

28.11.2017
Українські біатлоністкі не змогли здобути медаль на дебютній гонці Кубка світу-2017/2018

Аби претендувати на «призи» в класичній змішаній естафеті, Олені Підгрушній та К° не вистачило швидкості.

За останні чотири роки в українському зимовому господарстві ніякого прориву не сталося, тож, як і на «білих» Іграх у Сочі-2014, головні наші медальні очікування будуть пов’язані з біатлоном.
 
 
Щоправда, в корейському Пхенчхані чекати олімпійських нагород можна буде не тільки від наших стріляючих лижниць — шанси поборотися за найвищі нагороди матимуть й українські біатлоністи.
 
 
З появою на тренерському містку чоловічої збірної України словака Юрая Санітри в результатах наших хлопців намітився суттєвий прогрес, який найбільше прослідковується у командних змаганнях.
 
 
Утім напередодні офі­ційного старту сезону в тренерському штабі «синьо-жовтих» попередили, що високих результатів на першому етапі Кубка світу чекати не варто.
 
 
Одиночний мікст — дисципліна для офіційних біатлонних змагань абсолютно нова. Водночас на щорічній «Різдвяній гонці» в німецькому Гельзенкірхені вона є неодмінною складовою гала-вечора, де українські змішані дуети не раз потрапляли «в призи».
 
На першу гонку в Остерсунді тренерський штаб збірної України заявив капітана чоловічої команди Дмитра Підручного та олімпійську чемпіонку Сочі-2014 в естафеті Вікторію Семеренко, котра після паузи, яка була обумовлена декретною відпусткою, знову повернулася у великий біатлон.
 
На перших кілометрах дистанції Віта продемонструвала, що не забула, як це — бути в лідерах світового біатлону. До своєї останньої стрільби вона очолювала гонку, й навіть коли їй довелося використати два штрафних патрони, вона продовжила утримуватися у віртуальній призовій трійці.
 
Власне естафету своєму партнеру по міксту Вікторія передала третьою. Проте підтримати її вдалий старт Дмитру Підручному не вдалося. Серед інших проблем, які завадили йому боротися за місце на п’єдесталі, стало падіння, яке, на думку капітана чоловічої збірної, й визначило долю призових місць.
 
«Італієць Бормоліні не залишив мені місця на трасі», — бідкався після гонки Підручний. Попри не надто переконливу стрільбу, котра постійно відкидала тернополянина далеко від п’єдесталу, завдяки потужному ходу він щоразу надолужував згаяне на вогневому рубежі.
 
Не виключено, що, якби не колізія з італійцем на трасі, піднявся б Підручний у компанії австрійців та німців на третю сходинку п’єдесталу. А так перетнув фінішну лінію українець шостим, програвши бронзовій команді Казахстану 2,2 секунди.
 
У той же день поправити медальну ситуацію могла класична українська змішана естафета.
 
Валентина Семеренко, Олена Підгрушна, Сергій Семенов, Артем Прима — прізвища, котрі давали уболівальникам надію на високий результат. У стрільбі, й справді, українські «естафетники» показали один із кращих показників, а от з «ходом» у них виникли проблеми, котрі й не дозволили піднятися, в підсумку, вище десятого місця.