Львівський «Барком-Кажани» розпочав свої виступи в Кубку ЄКВ з перемоги

24.11.2017
Львівський «Барком-Кажани» розпочав свої виступи в Кубку ЄКВ з перемоги

«Барком-Кажани» виграв у «Маккабі» перший матч 1/32 фіналу Кубка ЄКВ. (Фото з сайта www.fvu.in.ua)

Навіть у свої найкращі часи потужностей харківського «Локомотива» — нині 17-разового чемпіона країни — не вистачало, аби претендувати на участь у найсильнішому клубному турнірі Старого світу.
 
 
Уже довгий час домінуючи на внутрішній арені, за останні десять років «залізничники» жодного разу не пробували свої сили в Лізі чемпіонів.
 
 
Водночас сьогодні, коли головний спонсор колективу — Укрзалізниця — більше не надає фінансової підтримки харківському клубу, «Локо» не може заявитися навіть у Кубок ЄКВ, концентруючи свої єврокубкові зусилля на скромному «Кубку Виклику».
 
 
Водночас Україну в нинішньому розі­граші Кубка  Європейської конфедерації волейболу, разом iз жіночим «Хіміком», представляє віце-чемпіон чоловічої суперліги — львівський «Барком-Кажани». 
 
Заручившись перед стартом попереднього сезону фінансовою підтримкою потужного мецената, зусиллями котрого в таборі львів’ян з’явився досвідчений латвійський наставник Угіс Крастіньш, «кажани» знову шукатимуть спортивного щастя в другому за рангом єврокубковому турнірі.
 
Торішній дебют львівських волейболістів у Кубку ЄКВ вийшов неоднозначним: після домашньої перемоги в першому поєдинку 1/32 фіналу над сербською «Воєводиною» (3:1) матч-відповідь, а разом iз ним і право продовжити виступи в турнірі підопічні Крастіньша програли («всуху») досвідченішому супернику.
 
Повторна спроба виходу «кажанів» на «міжконфедераційну» орбіту стала дуже схожою на їхній дебютний похід.
 
Як і торік, перша гра єврокубкового сезону у львівському спорткомплексі «Галичина» завершилася в чотирьох сетах на користь господарів.
 
Щоправда, цього разу на місці сербів були волейболісти «Маккабі» з Тель-Авіва та й, зрозуміло, рахунок у партіях дещо відрізнявся — 25:18, 25:27, 25:19, 25:16. 
 
«Вірю, що нам до снаги здолати ізраїльтян», — казав перед матчем наставник «Барком-Кажани» Крастіньш.
 
Половину справи його підопічні вже зробили. Маючи ж за плечима досвід (нехай і не надто вдалий) минулого євросезону, а «на горизонті» — можливість швидко реваншуватися за поразку «Воєводині» — з нею в наступному раунді гратиме переможець пари «Барком-Кажани» — «Маккабі», шанси команди Крастіньша на вихід до 1\16 фіналу Кубка ЄКВ виглядають доволі непогано.
 
Як наголошує латвієць, головне завдання його підопічних полягає в тому, аби впоратися з обороною суперника, котра відзначається високою мобільністю.
 
Слід відзначити, що до її складу входить український легіонер Микола Рудницький. Іншим потужним «елементом» «Маккабі» є його бразильський нападник Рібейро Дос Сантос.
 
У Львові обидва компоненти суперника «Кажани» змогли нейтралізувати. Найрезультативнішим в атаці «Барком-Кажани», набравши 20 очок, став Володимир Товкун.
 
Кращим же на блоці у львів’ян виявився Олександр Гладенко, на рахунку котрого сім удалих захисних дій. 
 

 ТАБЛО

Кубок ЄКВ. Чоловіки. 1/32 фіналу. Перша гра. «Барком-Кажани» (Україна) — «Маккабі» (Т-А, Ізраїль) — 3:1 (25:18, 25:27, 25:19, 25:16).