На Луганщині гатять по позиціях ЗСУ з артилерії і танків

21.11.2017
Упродовж минулих вихiдних ворог усе активніше застосовував не лише міномети, а й артилерію i танки під час обстрілів позицій ЗСУ на Донбасі.
 
За даними штабу АТО, минулої неділі по всій лінії зіткнення окупанти здійснили 26 прицільних обстрілів позицій ЗСУ, тож захисники України щонайменше 16 разів придушували вогневу активність противника.
 
Найбільше ускладнилася обстановка на луганському напрямку. Тут ворог, уже не криючись, гатить навіть удень з озброєння танків, БМП, 120 і 82-мм мінометів i гранатометів у районі Троїцького.
 
Тоді як уночі застосовують ще й важку артилерію калібру 152 мм.
 
Саме поблизу Троїцького минулої п’ятниці під час ворожого кулеметного обстрілу загинув боєць 8-го ОМПБ «Поділля» Андрій Добровольський.
 
20-річний Андрій Добровольський є уродженцем села Тустань Галицького району Івано-Франківської області. Останні роки мешкав у Галичі.
 
У воїна залишилася молода дружина. Забрати його тiло на Луганщину поїхали батько та франківський волонтер. 
 
На донецькому напрямку найгарячіше було в передмісті Авдіївки: загарбники з гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї обстрілювали кілька ділянок на підступах до цього прифронтового міста та в районі Кам’янки.
 
Тоді як на приморському напрямку ворожа активність дещо спала. Бойовики хіба що обстріляли сили АТО біля Широкиного та Гнутового з мінометів різних типів, а біля Павлополя і Водяного — з гранатометів і стрілецької зброї. 
 
До того ж офіцери-спостерігачі української сторони СЦКК зафіксували обстріли з боку бойовиків терористичної «ДНР» по будинках мирних мешканців у селищі Водяне.
 
Щонайменше два боєприпаси артсистем калібру 152-мм влучили в житловий сектор. Серед місцевих мешканців постраждалих немає.
 
У свою чергу, поліція Донеччини додає, що впродовж тижня на блокпостах Донбасу спіймали 25 бойовиків, які брали безпосередню участь у незаконних збройних формуваннях «ДНР», та ще сiмох, якi підтримують iз бойовиками тісний зв’язок. 
 

А ТИМ ЧАСОМ... 

Троє військовослужбовців загинули 19 листопада в одній із військових частин, яка виконує бойові завдання на донецькому напрямку в зоні АТО.
 
«За попередньою інформацією, подія сталася в результаті необережного поводження з пічним обладнанням», — повідомляє прес-центр штабу АТО.
 
Причини та подробиці надзвичайної події наразі з’ясовують. На місці працює оперативна група військової служби правопорядку та представники військової прокуратури.
 
За фактом події відкрито кримінальне провадження, триває слідство.