Ветеран АТО розробив для медиків спецодяг у стилі «мілітарі»

14.11.2017
Ветеран АТО розробив для медиків спецодяг у стилі «мілітарі»

Фото зi сторінки Андрія Салагорника у «Фейсбуцi».

На війні на сході України молодий тернопільський лікар Андрій Салагорник очолював загін спецпризначення «Білі берети» і мав позивний «Хрест».
 
Ще там, коли зіткнувся з проблемою нестачі спец­одягу, в нього вперше виникла думка про необхідність створити оригінальний професійний костюм для медиків.
 
Повернувшись до мирного життя, він спочатку, попри всі складнощi, відкрив сучасний стоматологічний кабінет, а відтак реалізував і незвичайну, як для лікаря, ідею — створити власну марку медичного одягу в модному зараз стилі «мілітарі».
 
Відтак сьогодні у Тернополі шиють костюми зi стійкої до вологи тканини у «маскувальний піксель», аналогів яким в Україні немає.
 
Виготовляють їх у двох варіантах — цивільному та військовому, хоча другий відрізняється від першого в основному наявністю нашивок для погонів, групи крові та позивного. 
 
«Лікар-дизайнер» Андрій Салагорник каже, що придумав свій костюм заради двох цілей — створити оригінальний і зручний одяг для колег та популяризувати українську армію.
 
Сьогодні він працює над жіночою версією строю. Кого ж костюми «від Хреста» зацікавили детальніше — радимо зазирнути на спеціально створену автором сторінку на Facebook