Тримай, враже, по зубах: захисники України за тиждень знешкодили 35 бойовиків

14.11.2017
Ситуація в районі проведення АТО залишається складною: російсько-терористичні війська продовжують порушувати перемир’я на всій лінії зіткнення, повідомляє прес-центр АТО.
 
За даними військових, порівняно з минулою суботою вже в неділю кількість ворожих збройних провокацій зросла майже вдвічі й сягнула 33 обстрілів.
 
«Понад десяток фактів використання бойовиками зброї характеризуються застосуванням мінометів різних калібрів. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню за темної пори доби», — зазначили в штабі АТО.
 
Зокрема, з настанням сутінок ворог активізувався на Світлодарській дузі, обстрілявши селище Луганське з мінометів і гранатометів.
 
«Попри підвищення ворожої вогневої активності, жоден український воїн унаслідок бойових дій не постраждав», — поінформували в прес-центрі АТО. У свою чергу, речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко зазначає, посилаючись на дані вітчизняної розвідки, що захисники України за тиждень знешкодили 35 бойовиків.
 
«За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, за минулий тиждень втрати противника становлять 35 осіб, iз яких 9 — безповортні», — повідомив полковник Лисенко.
 
За його словами, найбільших втрат російсько-окупаційні війська зазнали на слов’янському та авдіївському напрямках, «де так званий 1-й армійський корпус ворога втратив відповідно 10 та 9 вояків». 
 

ДО РЕЧІ

Ватажок бойовиків терористичної «ДНР» Олександр Захарченко наказав передавати в так звану «державну власність» увесь урожай сільськогосподарських рослин, овочів, фруктів, винограду тощо, вирощений на окупованій території Донеччини.
 
Мовляв, урожай, «вирощений на самовільно використаних земельних ділянках державної та муніципальної форм власності, є власністю ДНР».
 
Згідно з наказом бойовиків, «юридичним і фізичним особам — підприємцям та фізичним особам — забороняється розпоряджатися врожаєм, отриманим у результаті самовільного використання земельних ділянок».
 
Також сепаратисти повідомляють, що якщо місцеві жителі будуть «самовільно» розпоряджатися самостійно вирощеним урожаєм, то вони будуть зобов’язані відшкодувати його вартість.
 
Показово, що нещодавно спостерігачі ОБСЄ зафіксували на кордоні з Росією, на підконтрольній бойовикам території, вантажівки з пшеницею, які виїжджають у РФ.