«Мотор» втретє зіграв у нічию в груповому раунді Ліги чемпіонів-2017/2018

14.11.2017
«Мотор» втретє зіграв у нічию в груповому раунді Ліги чемпіонів-2017/2018

Від поразки «Чеховським ведмедям» «Мотор» урятувався лише на останній секунді матчу. (Фото з сайта handball.motorsich.com.)

Зайве було б думати, що, перебуваючи в статусі беззаперечного аутсайдера, найтитулованіша команда російського гандболу «Чеховські ведмеді» буде легко й без боротьби роздавати очки своїм суперникам по секстету D в Лізі чемпіонів-2017/2018.
 
 
Щоправда, після того, як у стартовому поєдинку групового раунду «Мотор» удома розгромив команду заслуженого в гандбольному світі спеціаліста Володимира Максимова (36:23), могла скластися протилежна думка.
 
 
Утім, потроху-помалу, а в активі «Ведмедів» уже є три бали. Спочатку переграли росіяни в гостях македонських «металургів», а минулих вихідних відібрали гандболісти з Чехова очки й у «Мотора».
 
 
У Запоріжжі відповідально готувалися до повторного побачення з російським чемпіоном. Білоруський легіонер «Мотора» Борис Пуховський говорив: «Максимов (наставник «Чеховських ведмедів») нас уже промацав і щось точно придумає».
 
Зрештою, один iз лідерів запорізького клубу не помилився. Флагман російського гандболу без сюрпризів своїх візаві з України не залишив.
 
Загалом, у матчі з «мотористами» «ведмеді» дуже близько підібралися до перемоги, і якби не гол їхнього колишнього гравця Сергія Шельменка, святкували б росіяни другу перемогу в групі.
 
Утім старий досвід російського легіонера «Мотора» Шельменка, котрий, до речі, не один сезон (ще маючи український паспорт) провів у Чехові, допоміг його нинішньому клубу уникнути спортивного приниження.
 
Зробивши на останній секунді поєдинку результативний кидок, правий напівсередній запоріжців приніс своїй команді нічию — 30:30.
 
Як відомо, нічия для гандболу — справа не така вже й часта. Утім у нинішньому розіграші суперліги «Мотор» уже втретє розписав із суперниками мирову.
 
Такий миролюбний характер у поточному груповому турнірі ЛЧ, де змагаються 28 колективів, окрім запорізького колективу, демонструє ще тільки німецький «Рейн-Некар».
 
Однак, незважаючи на такі неоднозначні результати, «мотористи» продовжують утримувати в своїй групі другу позицію, випереджаючи найближчого конкурента — португальський «Спортинг» — на три пункти.
 
У наступному турі «Мотор» матиме можливість в очному протистоянні з лісабонським клубом розібратися в тому, хто більше вартий зіграти від секстету «D» в так званому раунді «плей-оф» — проміжному між груповим та стадією 1/8 фіналу етапом.
 
У будь-якому разі потенціалу для успішного завершення групового раунду у «Мотора» досить багато. А нічийний синдром — підтвердження того, що команді поляка Патріка Ромбеля ще є над чим працювати. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Група D. «Чеховські ведмеді» (Росія) — «Мотор» (Україна) — 30:30 (15:17), «Спортинг» (Португалія) — «Бешикташ» (Туреччина) — 34:27, «Металург» (Македонія) — «Монпельє» (Франція) — 21:27.
Турнірне становище: «Монпельє» — 14, «Мотор» — 9, «Спортинг» — 6, «Бешикташ», «Металург» — 5, «Чеховські ведмеді» — 3.