Замість субсидій — високі зарплати: Ляшко розповів, як подолати бідність

10.11.2017
Замість субсидій — високі зарплати: Ляшко розповів, як подолати бідність

Українці мають отримувати гідну зарплату за свою роботу, а не чекати на подачки від держави, переконаний Олег Ляшко.

Підвищення соцстандартів — одна з головних вимог фракції Радикальної партії до проекту Держбюджету на 2018 рік. 
 
 
Олег Ляшко наполягає — мінімальна зарплата з нового року має бути не 3700, як пропонує уряд, а 5000 гривень на місяць.
 
 
«Підвищення заробітної плати — це єдина можливість вирвати українців iз бідності. Треба людям дати нормальну роботу та нормальну зарплату, а не субсидії чи подачки перед виборами», — наголосив Ляшко.
 
 
Щоб у роботодавців була можливість платити достойні зарплати робітникам, команда Радикальної партії пропонує пакет законопроектів, який дасть можливість бізнесу розвиватися.
 
 
«За нашої ініціативи у парламенті був прийнятий мораторій на вивезення за кордон лісу-кругляку, що дало десятки тисяч нових робочих місць у деревообробній галузі. Досить перетворювати Україну на жебрачку, яка торгує сировиною — треба торгувати готовою продукцією!» — зазначив лідер фракції.
 
Водночас Олег Ляшко вимагає захистити і вітчизняних металургів. Політик розповів, що на ініційоване радикалами збільшення втричі вивізного мита на український металобрухт Єврокомісія відповіла запровадженням квот, щоб витіснити нашу металопродукцію з європейського ринку.
 
«Це призводить до коливання національної валюти, нестабільних цін. Це втрати для кожного українця. Тому ми вимагаємо від уряду захищати національного виробника на зовнішніх ринках та шукати нові, замість втрачених російських. Це головне завдання влади сьогодні», — впевнений Ляшко.
 
Також фракція Радикальної партії добивається відновлення програм державної підтримки тваринницької галузі.
 
«Для того, щоб відродити життя в селі, потрібно, щоб у кожному дворі була корова. Ми вимагаємо від уряду передбачити у держбюджеті на наступний рік кошти на дотації для відновлення тваринництва. Ми змусимо владу повернутися обличчям до українців та до корови!» — сказав народний депутат.
 
Крім того, при формуванні кошторису на 2018 рік Олег Ляшко вимагає приділити достатньо уваги проблемам 2 мільйонів переселенців — передбачити кошти на забезпечення їх житлом та роботою.
 
«Ми повинні підтримати наших братів і сестер, які втратили власний дім, роботу, свої пожитки і статки через російську агресію на Донбасі. Команда Радикальної партії вимагає від уряду передбачити у проекті бюджету на 2018 рік мільярдні видатки на вирішення проблем переселенців із житлом. По всій країні є тисячі закинутих будівель, треба за рахунок державного бюджету поставити там вікна, батареї і дати людям змогу там жити. Бо зараз вони змушені орендувати житло за шалені гроші і ніяких пільг по сплаті комунальних послуг вони не отримують», — звернувся до влади лідер радикалів.