У Бразилії зафіксували найбільшу кількість вбивств за історію

08.11.2017
У Бразилії 2016 року зареєстровано рекордну, найбільшу в історії цієї країни, кількість убивств — 61 тисяча 619.
 
Це означає, що в середньому щодня від насильницької смерті гинули 168 осіб, або ж сім осіб щогодини, повідомляє Бразильський форум громадської безпеки.
 
Кількість убивств упродовж 2016 року зросла на 3,8% у порівнянні з 2015 роком.
 
Також упродовж 2016 року в Бразилії загинули 437 поліцейських, що становить зростання на 17,5% у порівнянні з попереднім роком.
 
«Це шокуючi дані, які зміцнюють нашу впевненість у проведенні негайних змін у політиці безпеки в Бразилії», — заявив Ренато де Ліма, глава неурядової організації  Бразильський форум громадської безпеки, що підготувала цей звіт.
 
Середня кількість убивств на 100 тисяч мешканців становить 29,9. У залежності від регіону вона сягає навіть 64 вбитих на 100 тисяч мешканців, як у регіонах Сергіпе (56,9) та  Ріо Гранде ду Норте і Алагос (55,9) — у трьох найбідніших штатах країни, розташованих на північному сході країни. 
 
Згідно зі звітом за 2016 рік, 4224 особи втратили життя під час поліцейських операцій, що означає зростання насилля поліції у порівнянні з 2015 роком на 25,8%.
 
У 99,3% жертвами є чоловіки, серед яких 81,8% становлять молоді люди віком від 12 до 29 років. 
 
Багаторічна недолуга економічна та соціальна політика чергових бразильських урядів дали свої результати. Політичні еліти пронизані корупцією.
 
Чергові президенти ідуть в історію на тлі корупційних скандалів. Минулого тижня завдяки лише пропрезидентській більшості в парламенті не потрапив під суд та імпічмент чинний  президент Бразилії Мішел Темер.
 
Бразилія нагадує Україну. Тотальне безробіття та галопуючі темпи інфляції змушують одних до еміграції, а бідніші осідають у фавелах, своєрідних гетто в містах iз власними неписаними законами, де панує беззаконня і куди не завж­ди відважується навідатися поліція. Теперішня рецесія в Бразилії є найгіршою з 1931 року. 
 
Хороша новина в цьому реальному бразильському «телесеріалі» полягає в тому, що рівень злочинності в Ріо-де-Жанейро є нижчим, ніж у провінційних містах.
 
Тут сконцентровано найбільші поліцейські сили та спецпідрозділи боротьби з організованою злочинністю.
 
Так влада і олігархи, які мешкають переважно в Ріо, турбуються про власну безпеку, принагідно виграють і звичайні громадяни. 
 
Ріо-де-Жанейро виглядає навіть доволі «пристойно»  на тлі інших міст Південної та Північної Америки: перебуває на п’ятому місці за кількістю вбивств на 100 тисяч населення після столиці Мексики — Мехіко — та трьох міст США на чолі з Сент-Луїсом.
 
Гірше з іншими бразильськими містами: 22 з них входять до світового рейтингу 50 міст iз найбільшою кількістю вбивств на 100 тисяч мешканців. 
 
Абсолютним національним рекордсменом за кількість вбивств є Форталеза — місто на північному сході Бразилії, столиця штату Сеара.
 
З населенням понад 2,4 мільйона, це четверте за населенням місто Бразилії і друге за економічним значенням місто в Північно-східному регіоні після Ресіфі.
 
У цьому місті 2015 року було зареєстровано 2422 убивства, або 60,77 вбивств на 100 тисяч мешканців. Це навіть відбивається на демографії: 53,2% населення міста становлять жінки, і 46,8% — чоловіки.