Мешканець Херсона домагається покарання лікарів за смерть дружини

08.11.2017
Столичні ескулапи визнали дії медиків Херсонської міської лікарні такими, що не відповідають стандартам та протоколам надання медичної допомоги.
 
Відтепер Валерій Кругов має всі шанси виграти суд та отримати моральну компенсацію за смерть своєї дружини.
 
...Кілька місяців тому 49-річна херсонка Тетяна Данилевська відійшла в іншосвіт після планової операції з видалення каменя в жовчному міхурі.
 
За словами Валерія Кругова, жінка померла у страшних муках після трьох безрезультатних операцій iз ліквідації ускладнень першого оперативного втручання.
 
— Усе почалося зі звичайної планової операції з видалення каменя в жовчному міхурі, — пояснює Валерій Кругов. — Через незрозумілі досі причини лікарі вирішили не тільки вирізати весь жовчний міхур, а й зачепили шляхи підшлункової залози. Подальша терапія до поліпшення не привела: жінка буквально гнила живцем, а лікарі нічого не робили. Підсумком стало те, що Тетяна впала в кому, з якої вже не вийшла ...
 
Ще до висновків столичної комісії керівник клініко-експертної комісії Херсонського облдепартаменту здоров’я Наталія Шахман розповіла про те, що помилки лікарів підтвердилися як на діагностичному, так i на операційному та постоперацiйному етапах. Солідарні з нею й колеги з МОЗ України.
 
«Не було виконано повне доопераційне обстеження молодої жінки, є суттєві помилки ведення цієї пацієнтки медиками, — пояснив ситуацію заступник голови клініко-експертної комісії В’ячеслав Черненко. — Ми дамо свої рекомендації керівництву Херсонської міської лікарні імені Лучанського». 
 
Тим часом хірург херсонської міської лікарні, якого звинувачують у непрофесійності, констатує, що за всю його практику було проведено понад 250 подібних операцій і нічого критичного не траплялося. Мовляв, інфікування не було, а цей випадок — єдина трагедія за все його життя. 
 
У Херсоні впродовж останнього часу це не єдина післяопераційна смерть. Так, улітку цього року в Обласній клінічній лікарні міста Херсон 54-річний чоловік також помер після планової операції, на яку прийшов своїми ногами.
 
Для мешканця міста Гола Пристань закінчилася фатально банальна операція з видалення поліпів iз носа.
 
Понад чотири місяці сім’я покійного нічого не може довести лікарям. 
 
Мешканець Херсона Валерій Кругов упевнений: «Є можливості для боротьби з круговою порукою в системі охорони здоров’я».
 
Спецкомісія при МОЗ України також готова розвінчати міфи про те, що боротися з медичною мафією в Україні — то є марна справа. До речі, у 2017 році було подано 68 скарг на лікарів; порушення знайшли підтвердження у 42 випадках.