На Донбасі триває суто окопна війна

08.11.2017
Обстановка в районі проведення АТО на початку цього тижня й далі залишалася напруженою, проте повністю контрольованою українською армією, повідомили в прес-центрі штабу АТО. Після 18-ї години 6 листопада ворог продовжив обстріли наших позицій, поодиноко застосовуючи міномети різних калібрів.
 
Зокрема, на Маріупольському напрямку окупанти двічі били по укріпленнях сил АТО зi 120-міліметрових мінометів неподалік Водяного, а під вогонь мінометів калібру 82 міліметри потрапили оборонці Верхньоторецького. Крім того, ворог застосовував протитанкові гранатомети та кулемети на підступах до Красногорівки.
 
На Луганському напрямку під мінометним вогнем опинились опорні пункти Збройних сил України поблизу Трьохізбенки, а з гранатометів противник бив неподалік Луганського та Новолуганського. Неспокійно було і в районі Авдіївки. Тут увечері загарбники впродовж години обстрілювали наші позиції з піхотного озброєння.
 
Від початку доби незаконні зброй­ні формування 13 разів порушили перемир’я. Наші військослужбовці вісім разів переважаючим вогнем примушували ворога припинити провокації. І хоча, на щастя, внаслідок бойових дій 6 листопада втрат серед українських військовослужбовців немає, але, нагадаємо, що минулого тижня, за офіційними даними, троє українських героїв загинуло, а 15 військовослужбовців було поранено. 
 
Наразі на Донбасі триває суто позиційна, окопна війна, з роботою снайперів i диверсійних мобільних груп. «Сірої зони» фактично не залишилося.