У Харкові відкриють перший в Україні соціальний готель

07.11.2017
Німецька федеральна компанія GIZ та Харківська мерія завершують облаштування соціального готелю для людей, які позбулися даху над головою внаслідок надзвичайних ситуацій — такий тип помешкання облаштовується в Україні вперше.
 
Прихисток зможуть отримати погорільці, переселенці, жертви вибухів та інших лих, що останнім часом трапляються, на жаль, доволі часто.
 
Заклад одночасно здатний прийняти півсотні осіб. Мешканці матимуть обладнані всім необхідним кімнати, санвузол, пральню.
 
Скористатися житлом зможуть і люди з обмеженими можливостями, оскільки у будинку встановлені пандуси і спеціальні поручні.
 
Вартість проживання — усього лише 50 гривень за добу, оскільки фінансовим утриманням готелю займатиметься міська влада.
 
Користуватися такою допомогою можна півроку, тобто на час пошуку постійного житла. Саме тому тут не можна отримати довгострокову  оренду чи безкоштовний притулок. 
 
Іноземна компанія виділила на цей проект 11,5 мільйона гривень. За ці кошти у будівлі зробили внутрішній капітальний ремонт, закупили обладнання та меблі.
 
Міська влада взяла на себе ремонтні роботи на даху та облаштування прилеглих територій. Заклад відкриється вже найближчим часом по вулиці Валентинівській.