«Мотор» зумів відірватися від конкурентів у боротьбі за друге місце в групі

07.11.2017
«Мотор» зумів відірватися від конкурентів у боротьбі за друге місце в групі

У Харкові гандболісти «Мотора» довели, що сильніші за турецький «Бешикташ». (Фото з сайта xsport.ua.)

Відкриваючи черговий сезон у Лізі чемпіонів, керівництво найсильнішого чоловічого гандбольного клубу України не приховувало своїх високих амбіцій.
 
 
Поява в Запоріжжі молодого польського наставника Патріка Ромбеля з кількома знаними в Європі легіонерами яскраво підтверджувала проголошений курс на «плей-оф» суперліги.
 
 
Утім зрозуміло, що одними лише кадровими перестановками взяті перед уболівальниками турнірні зобов’язання не реалізуєш.
 
 
Першим етапом iз втілення взятих на себе зобов’язань для оновленого «Мотора» став груповий раунд ЛЧ-2017/2018, де минулих вихідних його учасники зіграли перші матчі другого кола.
 
 
Аби претендувати на участь у 1/8 фіналу турніру, для початку запорізькому клубу в своїй групі необхідно посісти одне з двох перших місць.
 
Уже кілька сезонів груповий етап найсильнішого клубного турніру континенту проходить за видозміненим регламентом, який ділить учасників змагань на два паралельні світи.
 
В одній галактиці — група А та В — обертаються представники європейської гандбольної еліти, в іншій (секстети С та D) запеклу боротьбу за право помірятися силами з найсильнішими ведуть клуби-середняки, серед яких фігурує й запорізький «Мотор».
 
Другий рік поспіль «Мотору» випало вести боротьбу за чільну позицію у своїй групі з представником французького гандболу.
 
У минулому розіграші в доволі запеклій боротьбі лідерство в секстеті запорізькі гандболісти програли «Нанту». Цього разу їхнім головним опонентом за першу позицію є «Монпельє».
 
І вочевидь «мотористам» знову доведеться бути другими в «пульці» — занадто аж нестримною ходою, здобувши шість перемог у шести поєдинках, долає груповий етап представник Франції.
 
Попри те, що «Мотор», умовно кажучи, переживає під час змагань реорганізаційний процес, на своїх турнірних позиціях він також стоїть доволі міцно.
 
І хоча серія нічийних результатів «мотористів» змусила гандбольних експертів говорити про спад у їхній грі, Патріка Ромбеля подібне трактування ситуації не зов­сім влаштовувало.
 
Відтак повторне побачення з «Бешикташем», перша зустріч з яким завершилася миром, — 28:28, для наставника «Мотора» та його підопічних мала принципове значення.
 
Жовтневий поєдинок у Стамбулі запорізькі гандболісти запам’ятали добре — не кожного ж дня втрачаєш перемогу, виграючи по ходу матчу шість очок.
 
На майданчик харківського спорткомплексу «Локомотив» «Мотор» вийшов зосередженим iз чітким бажанням довести свою перевагу в класі.
 
Утім довгий час інтернаціональний колектив Ромбеля, в складі котрого грають українські, російські, білоруські, литовські та польські «збірники», ніяк не міг відірватися від заповзятого суперника.
 
Загалом збільшити перевагу до шести пунктів «Мотору» вдалося лише під кінець гри, коли турецький колектив, маючи коротку лаву запасних, відчутно підсів.
 
«Ми довели, що сильніші за «Бешикташ», — сказав після завершення гри капітан «мотористів» Сергій Шельменко.
 
Підтримав своїх підопічних і поляк Ромбель: «Мої хлопці продемонстрували характер і серце. У нашому першому поєдинку ми здалися наприкінці, тож цього разу зробили все, аби зберегти сили на фініші. Так ми виграли з різницею в шість голів, але насправді нам було важко». 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Група D. 6-й тур. «Мотор» (Україна) — «Бешикташ» (Туреччина) — 28:22, «Монпельє» (Франція) — «Спортинг» (Португалія) — 33:32, «Металург» (Македонія) — «Чеховські ведмеді» (Росія) — 26:29.
Турнірне становище: «Монпельє» — 12, «Мотор» — 8, «Металург», «Бешикташ» — 5, «Спортинг» — 4, «Чеховські ведмеді» — 2.