Через вбивство Аміни Окуєвої правоохоронців Києва і області перевели на посилений режим роботи

03.11.2017
У зв’язку з останніми трагічними подіями (убивством Аміни Окуєвої та теракту поблизу виходу з редакції телеканалу «Еспресо») з 2 листопада поліція Києва та Київщини переходить на посилений режим роботи — буде залучено особовий склад не лише Нацполіції, а й Нацгвардії. 
 
Ці профілактичні комплексні заходи спрямовані на стабілізацію криміногенної ситуації в Києві та області, протидію злочинності, діяльності організованих груп i злочинних організацій, розкриття тяжких та особливо тяжких резонансних злочинів, а також виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї.
 
Для цього буде збільшено кількість нарядів поліції, також нестимуть службу мобільні групи, до складу яких увійшли працівники патрульної поліції, кінологи, оперативники та інші підрозділи.
 
Будуть патрулювати вулиці, дороги, залізничні та автовокзали, аеропорти, місця масового скупчення людей тощо.
 
«Таке рішення було прийнято керівником Нацполіції через вчинення на території Київщини низки тяжких злочинів із використанням зброї та вибухівки», — йдеться в повідомленні МВС України. «У першу чергу посиленi заходи спрямовані на забезпечення безпеки наших громадян», — наголосив очільник Нац­поліції Сергій Князєв.
 
Тож якщо поліцейські попросять вас показати документи для ідентифікації особи — не обурюйтеся, а поставтеся до цього з розумінням. Також правоохоронці в разі підозри можуть провести поверхневий огляд речей або ж оглягнути авто власника. Усе це робитимуть силовики, щоб виявити заборонені предмети.
 
Зокрема, щодо вбивства Аміни Окуєвої, секретар РНБО Олександр Турчинов назвав цей злочин викликом для України, на який повинна бути жорстка відповідь.