Смертельний привіт iз Казані: ГПУ підтвердила фінансування Росією бойовиків на Донбасі

31.10.2017
Навряд чи сенсаційними можна назвати оприлюднені нещодавно Генпрокуратурою докази фінансування Росією бойовиків на Донбасі.
 
Учергове підтвердили, що сепаратисти бронетехніку знайшли не в шахтах: результати одного з останніх розслідувань більш ніж переконливі —  13 жовтня на «передку» на території Мар’їнського району Донецької області було виявлено пошкоджений танк Т-72.
 
У ГПУ встановили, що даний зразок бронетанкового озброєння виготовлений у... містечку Нижній Тагіл — на танкобудівельному заводі РФ.
 
Ці докази було знайдено під час досудового розслідування у кримінальному прова­дженні за фактами порушення законів та звичаїв війни з боку збройних сил РФ та підпорядкованих їм терористів.
 
Крім того, у знешкодженого поблизу населеного пункту Красногорівка Донецької області «ополченця» було виявлено підствольний гранатомет ГП-34, який (згідно з інформацією Міноборони України) перебуває винятково на озброєнні ЗС Росії.
 
А ще правоохоронці знайшли чималу кількість медичних препаратів та військової амуніції, виготовлених  у містах Казань, Краснодар та Ростов-на-Дону, котрі, як відомо, знаходяться на території Російської Федерації.
 
Більше того, у так званій сірій зоні, поблизу населеного пункту Павлопіль Волноваського району Донецької області, українські силовики нещодавно ви­крили схованку зброї, що належить бойовикам незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР»: серед «здобичі» — реактивний піхотний вогнемет РПВ-Джміль та малогабаритний реактивний вогнемет МРВ-А, які з 2008 року перебувають на озброєнні винятково(!) у вояків Російської Федерації та Казахстану.
 
«Збройні сили України вогнемети такого типу не використовують», — заявили в прес-службі Генпрокуратури й додали, що в Попаснянському районі Луганської області виявлено малогабаритний реактивний вогнемет МРО-А «Бородач», відповідно до тактико-технічних характеристик якого країною-виробником є Росія.
 
Варто пригадати, що наприкінці літа розвідка Міноборони України доповіла, що лідери терористичних псевдореспублік збагачуються за рахунок грошових коштів, що надходять із Росії.
 
Наприклад, «бос» «ЛНР» Ігор Плотницький із близьким колом своїх прихильників, як виявилося, здійснює розкрадання фінансових надходжень із Росії, прикриваючись нібито «інвестуванням» у розвиток мереж продовольчих магазинів та АЗС.