За розстріл лосів на Чернігівщині браконьєру присудили 60 тисяч штрафу

27.10.2017
Кривавий розстріл родини лосів, що стався в січні на Ніжинщині, сколихнув медіа-простір не тільки Чернігівщини, а й всієї України та прикував до резонансної справи увагу багатьох небайдужих громадян.
 
Люди чекали справедливого покарання для браконьєра Олега Гармаша.
 
У Ніжинському міськрайонному судi 24 та 25 жовтня було людно, на ці дати були призначені засідання у резонансній справі.
 
Цікаво, що інформація про судовий розгляд до останнього не була оприлюдненою, і тільки завдяки активістам люди встигли дізнатися про важливе для громади засідання.
 
Аби не допустити «закриття справи по-тихому» до суду, окрім небайдужих містян, завітали чернігівські журналісти, а також громадські активісти організації «Січ» та ветерани війни на Донбасі. 
 
Засідання 24 жовтня довго не розпочиналося, не з’явилися відповідач та його адвокат,  а згодом суддя Тетяна Ковальова оголосила про самовідвід.
 
Не згадують активісти і про присутність позивача — представників обласного управління екології. 
 
Наступного дня  до суду знову завітали народні стражі закону та представники ЗМІ, адже в цей день уже новий суддя Володимир Олійник, якому передали скандальну справу, почав розгляд.
 
Незважаючи на прохання відповідача перенести судове засідання та  його відсутність разом з адвокатом, новий суддя все ж прийняв рішення, яке зустріли аплодисментами.
 
Суд визнав винним Гармаша у скоєнні злочину та  призначив браконьєру штраф у 60 тисяч гривень, а також компенсацію адміністративних витрат.
 
Слід зазначити, що ще весною прокуратура не побачила в цьому злочині підстав для кримінального правопорушення і закрила відповідне провадження.
 
Через недостатню кількість матеріальних збитків (!) цей злочин підпав під адміністративну відповідальність, що неабияк обурило громадськість.
 
Останнє рішення суду в соціальних мережах люди сприйняли схвально, наголошуючи, що надія на справедливий суд не втрачена.