Ляшко про замах на Мосійчука: «Нашу команду не залякати»

27.10.2017
Ляшко про замах на Мосійчука: «Нашу команду не залякати»

Ігор Мосiйчук після вибуху переніс операцію. (Фото з сайта tyzhden.ua.)

Вибух у столиці біля одного з телеканалів правоохоронці кваліфікують як теракт, до якого можуть бути причетні російські спецслужби.
 
 
Увечері 25 жовтня о 22.15 годині у Києві, біля редакції «Еспрессо», на вулиці Адама Міцкевича в Солом’янському районі, прогриміло так, що повилітали шибки у будинку.
 
 
У результаті постраждали п’ятеро осіб,  двоє загинули. Загинув на місці перехожий. Дорогою у лікарню помер охоронець нардепа.
 
 
Поранених  Ігоря Мосійчука й політолога Віталія Балу  доставили у лікарню. Політолог усе ще перебуває в дуже важкому стані.
 
 
У нардепа вражена права сторона, саме з того боку, де був вибух; Ігоря Мосiйчука вже  прооперовано, згодом йому зроблять ще одну операцію. 
 
За попередньою оцінкою правоохоронців, вибухнув мотоцикл, припаркований біля автомобіля саме тоді, коли Мосійчук та Бала виходили з приміщення телеканалу після вечірнього ефіру.
 
Вибух кваліфіковано як теракт, тому розслідуванням займається ГУ СБУ в столиці, а процесуальне керівництво здійснює прокуратура міста Києва.
 
Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк назвав замах на Мосійчука терактом, який «могли зробити російські спецслужби».
 
Не відкидає цієї версії й сам нардеп, який з лікарні написав у «Фейсбуці»: «Я вважаю, що замовники сидять у Москві, а виконавці — київські. Не виключено, що агентура серед патріотичного середовища, й це перший замах на державного діяча такого рівня в Україні».
 
Також він додав, що залишився живим тільки завдяки своєму загиблому охоронцю: «Руслан — колишній «беркутівець», що в 2013 році стояв по іншу сторону барикад. А вчора він загинув, рятуючи мене — націоналіста. Життя не чорно-біле. Щоб перемогти, ми повинні це усвідомити. Українська нація має стати єдиною, перегорнувши сторінку внутрішніх чвар».
 
Він також iз сумом додав, що висловлює щирі співчуття родині загиблого: «Я ніколи їх не забуду. Тепер у мене троє дітей. Третя дитина — чотирирічна донечка Руслана».
 
Про те, що замах на однопартійця пов’язаний із його професійною діяльністю та політичною позицією, переконаний і глава фракції Радикальної партії Олег Ляшко: «Очевидно, це робота ворожих спецслужб, тому що працювали професійно».
 
Лідер радикалів зажадав від наших спецслужб провести ретельне розслідування події та знешкодити диверсантів, які безкарно діють в Україні.
 
Політик також додав: «Вимагаю від наших правоохоронних органів радикального посилення агентурної і профілактичної роботи iз захисту життя й здоров’я українців. Запевняю українців, що жодні замахи та теракти не зупинять і не злякають мою команду».
 
Нагадаємо, що це вже шостий показовий підрив в Українi за останні 15 місяців, через які загинули журналіст Павло Шеремет, контррозвідник СБУ Олександр Хараберюш, спостерігач ОБСЄ Джозеф Стоун, командир спецназу ГРУ Максим Шаповал, працівник СБУ Юрій Возний, добробатівець Алі Тімаєв, не говорячи про менш резонансні, й наразі жоден із цих зухвалих терактів не розкрито.