Випробування на додаток: фаворити Кубка України ледь подолали бар’єр 1/8 фіналу

27.10.2017
Випробування на додаток: фаворити Кубка України ледь подолали бар’єр 1/8 фіналу

Серед числа чвертьфіналістів КУ-2017/2018 буде й друголіговий «Львів», який у серії пенальті витіснив зі свого кубкового шляху «Сталь».

Нинішню футбольну осінь луганська «Зоря» проводить неймовірно потужно.
 
 
Чого лише варті переможні матчі в груповому раунді Ліги Європи проти знаних у Європі опонентів — «Атлетика» та «Герти».
 
 
У переліку команд, яких у нинішньому кубковому сезоні переграла «Зоря», міг опинитися ще один знаний у Європі колектив.
 
 
До перемоги над володарем Кубка УЄФА-2009, чвертьфіналістом Суперліги, чинним чемпіоном та тріумфатором КУ — «Шахтарем» — в 1/8 фіналу Кубка України-2017/2018 підопічним Юрія Вернидуба не вистачило лічених хвилин.
 
Власне від поразки луганському клубу «гірників» урятував аргентинець Феррейра, котрий на 90-й хвилині основного часу, реалізувавши, кажучи хокейною мовою, чисельну більшість, забив рятівний для донеччан гол.
 
Перевівши таким чином поєдинок в «овертайм», підопічні Пауло Фонсеки, в підсумку, дотиснули виснаженого грою в меншості суперника й, видихнувши з полегшенням, прослідували до чвертьфінальної стадії турніру.
 
У кубковому поєдинку проти «Зорі», котра в останні місяці переживає ігровий підйом, португальський наставник «Шахтаря» зіштовхнувся з проблемами, з вирішенням котрих у його підопічних були серйозні складнощі.
 
І, здається, якби не вилучення за дві жовті картки центрального захисника луганчан В’ячеслава Чечера, переможний шлях до воріт суперника «гірники» могли й не знайти.
 
А так, залишившись без головного стовпа оборони, «Зоря» втратила ігровий баланс між ланками й дозволила супернику змінити хід поєдинку на свою користь.
 
Зрозуміло, що після фінального свистка очільник луганського клубу мав не надто багато підстав для задоволення. Проте одним фактом похвалитися таки зміг.
 
«Хто ще в Україні здатен так «возити» «Шахтар»?! — поцікавився Вернидуб. Водночас його візаві не був оригінальним.
 
У насиченому непростими поєдинками з «Фейєноордом» та «Динамо» календарі підтримувати на високому рівні ігровий тонус неймовірно складно.
 
Тож нічого іншого, ніж хвалити своїх підопічних за проявлену волю до перемоги, йому не залишалося.
 
«Ми здобули яскраву й вольову перемогу», — констатував після гри Фонсека.
 
Зазначимо, що вирішальний м’яч у грі — на рахунку аргентинця Бланко-Лещука. Загалом же, аргентинський легіон «гірників» у ворота «Зорі» забив три з чотирьох м’ячів.
 
Після серії з п’яти поєдинків без перемог нарешті їхній смак відчули футболісти «Динамо».
 
Щоправда, для цього їм довелося зіграти з «Олександрією» не 90, а 120 хвилин ігрового часу.
 
Дякувати регламенту, в Кубку країни є така можливість.
 
За відсутності Андрія Ярмоленка в Олександрії нарешті своє вагоме слово сказали динамівські форварди — Бесєдін та Кравець.
 
Утім в умовах, коли Олександр Хацкевич кинув у кубковий бій малообстріляну молодь, зокрема Миколенка, Смирного, Шепелева, Алібекова, Ледньова, по-іншому, здається, й бути не могло.
 
У чвертьфіналі поточного турніру компанію «Шахтарю» та «Динамо» — фіналістам попереднього розіграшу КУ — також склали «Верес», «Ворскла» та «Маріуполь».
 
При цьому, окрім п’ятьох представників елітного дивізіону, в 1/4 фіналу КУ зіграють першолігова «Десна» та пара представників із другого дивізіону — «Львів» та «Дніпро»-1, котрі своїх елітних конкурентів переграли в серії пенальті. 
 

ТАБЛО

Кубок України. 1/8 фіналу. «Зоря» — «Шахтар» — 3:4 (у дод. час; Луньов, 12; Гордієнко, 51; Харатін, 106 — Феррейра, 72, 90; Коваленко, 99; Бланко Лещук, 116; вилучення: Чечер, 82 («З»)), «Олександрія» — «Динамо» — 2:3 (у дод. час; Старенький, 77; Грицук, 105 (пен.) — Кравець, 36, 116; Бесєдін, 107), «Ворскла» — «Олімпік» — 2:0 (у дод. час; Шарпар, 104; Кулач, 109), «Дніпро»-1 — «Чорноморець» — 0:0 (по пен. — 8:7), «Львів» — «Сталь» — 1:1 (по пен. — 5:3; Кисленко, 69 — Климчук, 11), «Таврія» — «Маріуполь» — 0:5 (Борячук, 36, 90+3; Танковський, 53; Коробенко, 73, 82), «Прикарпаття» — «Десна» — 0:2 (Олійник, 16; Волков, 24), «Арсенал-Київ» — «Верес» — 0:1 (Морозенко, 19).