Біля берегів Нігерії з німецького корабля викрали моряків

25.10.2017
Зловмисники напали на німецький контейнеровоз Demeter у Гвінейській затоці на південь від нігерійського міста Порт-Харкорт.
 
Вісім піратів на швидкохідному моторному човні підпливли до судна та пробралися на корабель, коли той заходив у порт.
 
Нападники викрали шістьох членів екіпажу, повідомляє «Німецька хвиля».
 
Серед заручників — капітан судна, старший офіцер, другий офіцер, другий інженер, боцман та кок, уточнює міжнародне агентство Sea Guardian.
 
Напад було скоєно ще 21 жовтня о шостій годині ранку за місцевим часом.   
 
Після того як пірати покинули борт судна, Demeter продовжив рух із дванадцятьма членами екіпажу, що залишилися.
 
Жоден із них у результаті нападу не постраждав. Нині корабель вже перебуває у безпечних водах.
 
Викрадені моряки не є громадянами Німеччини, повідомляє агентство MTI Networks. Їхнє громадянство з міркувань безпеки не повідомляється. Саме судно, зареєстроване в Ліберії, належить гамбурзькій судноплавній компанії Peter Dоhle Schiffahrts-KG.
 
Усього за дев’ять місяців цього року в міжнародних водах був зафіксований 121 випадок піратства та озброєних пограбувань, повідомило минулого тижня Міжнародне морське бюро.
 
У Бюро зазначають, що Гвінейську затоку, де скоєно напад на німецький корабель, через дії піратів вважають особливо небезпечною.
 
Вину за нахабні дії піратів у Гвінейській затоці частково покладають на уряд Нігерії, який забороняє перебування озброєної охорони на борту суден, які запливають у її територіальні води чи порти.
 
Мотивація: нігерійська берегова охорона сама ефективно протидіє піратам (наскільки «ефективно» — показує випадок iз німецьким судном).
 
У разі виявлення озброєної охорони чи самої зброї на суднах, які перебувають у територіальних водах Нігерії, ці судна конфісковують.
 
Подібні правила застосовують ще деякі країни регіону Гвінейської затоки. Вони суперечать Міжнародній морській конвенції, яка надає торговельним суднам право на озброєну оборону чи володіння зброєю для самозахисту.