Викрадачку двомісячної дитини в Києві посадили під домашній арешт

25.10.2017
Викрадачку двомісячної дитини в Києві посадили під домашній арешт

Викрадачка немовляти Даяна Шаль.

Можна лише уявити, який шок пережили батьки двомісячної дитини, яку викрали в п’ятницю фактично з-під носа у батька.
 
 
На щастя, ця історія закінчилася «хепі ендом» завдяки професійним та оперативним діям правоохоронців, які вже наступного дня за допомогою небайдужих киян відшукали i кривдників, i дитину. 
 
 
А почалася ця повчальна історія на столичній Оболоні в дошкільному навчальному закладі №606.  
 
 
Поки батько пішов забирати старшу донечку, залишивши на лічені хвилини маля у вiзку в фойє, невідомі викрали люльку з дівчинкою.
 
Як звітував згодом на брифінгу начальник Головного управління Нацполіції в місті Києві Андрій Крищенко: «Відразу до пошуку дитини залучили весь особовий склад Оболонського управління поліції та найкращих розшуківців київського главку поліції, зокрема з відділу розшуку безвісти зниклих осіб. Ми підключили до пошуку дитини працівників засобів масової інформації та через соціальні мережі всіх небайдужих громадян».
 
Не останню роль у пошуках зіграли й новітні технології — камери відеоспостережень, які й допомогли звузити географію пошуків і зафіксувати обличчя зловмисниці.
 
Проаналізувавши всю оперативну інформацію та дані, які надали люди, оперативники встановили, що викрадачку необхідно шукати на Київщині: у Вишгороді вона разом зі спільником купувала в аптеці дитяче харчування та підгузки.
 
Одразу до розкриття злочину підключили працівникiв поліції Київської області, які й допомогли встановити місцезнаходження підозрюваних.
 
За словами оперуповноваженого Вишгородського управління поліції Ігоря Молчанова, співмешканець жінки, яка викрала дитину, впродовж дев’яти місяців працював і жив на території пилорами в селі Новосілки Вишгородського району.
 
«Спочатку ми помітили співмешканця підозрюваної й затримали його. Він розказав, де перебувають жiнка i дитина. Тоді ми оточили територію i, коли жiнка вийшла з вагончика, затримали її. Зайшли в приміщення, побачили, що з дитиною все добре, викликали «швидку» та слідчо-оперативну групу для документування події», — повідомив заступник начальника Оболонського управління поліції Олег Алешко.
 
Знайдена дiвчинка жива та здорова, її доправили в лікарню на обстеження й передали батькам.
 
У шоковому стані, але вже від радості, що дитина знайшлася, її мати навіть подякувала викрадачам, що дитину нагодували, перевдягли й не завдали шкоди. 
 
Двадцятирічну зловмисницю, яка нещодавно втратила власну дитину, i, як з’ясувалося, викинула її на смітник, затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, кримінальне провадження розслідують за ч. 2 ст. 146 («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини») Кримінального кодексу України.
 
Роль її співмешканця у цій історії встановлюють. 
 
Уже минулого понеділка ввечері Оболонський райсуд Києва обрав Даяні Шаль  запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.
 
Як повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець клопотання прокурорів задоволено в повному обсязі.