Світоліна почала підсумковий турнір року WTA з гучного фіаско

25.10.2017
Світоліна почала підсумковий турнір року WTA з гучного фіаско

У першому матчі на «Підсумках року» Еліна Світоліна взагалі не змогла спіймати свою гру. (Фото з сайта sapronov-tennis.org.)

Упродовж поточного року найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна вже не раз підходила до рубежу, за яким чітко виднівся титул першої ракетки планети.
 
 
Проте, щоразу розпочинаючи боротьбу на доленосному турнірі, 23-річна українка втрачала шанс піднятися на вершину жіночого тенісу.
 
 
Вирушаючи до Сінгапура на підсумковий турнір року WTA, Еліна потрапила до числа чотирьох претенденток, одній з яких — у разі свого успіху — випаде нагода завершити сезон у ранзі лідера рейтингу жіночої тенісної асоціації.
 
 
Право зіграти в Сінгапурі Світоліна отримала заздалегідь, тож після «Ю-Ес оупен» взяла ігрову паузу, визначивши точкою свого повернення на корти серію турнірів у Південно-Східній Азії.
 
Утім повноцінного змагального графіка Еліна там не отримала, доволі швидко вилетівши зі змагань у Пекіні та знявшись через травму з турніру в Гонконзi.
 
Усе виглядало так, що прима українського тенісу цілеспрямовано готується до свого дебюту на «підсумках року», намагаючись повністю абстрагуватися від усіх непотрібних та відволікаючих чинників.
 
Наскільки вдалося нашій спортсменці та її команді підготуватися до турніру, покаже час, але перша поява Світоліної на сінгапурському корті продемонструвала беззаперечний факт — Еліна перебуває в морі емоцій, які з головою накрили тенісистку в її стартовому поєдинку проти екс-першої ракетки планети Каролін Возняцьки.
 
Попри те, що впродовж поточного сезону українка двічі перемагала представницю Данії, в Сінгапурі наша співвітчизниця змогла виграти у Каролін лише два гейми.
 
«Почувалася абсолютно не у своїй тарілці, — не стала приховувати своє емоційне фіаско Світоліна. — Сьогодні був поганий день, але я спробую перегрупуватися, позбутися негативних емоцій».
 
Згідно з жеребкуванням, перша ракетка України та четвертий номер світового рейтингу на «Підсумках року»-2017 потрапила до так званої червоної групи, де, окрім Возняцьки, на неї чекатимуть лідер жіночого тенісу румунка Сімона Халеп та француженка Каролін Гарсія.
 
Остання, до речі, до останнього моменту не мала гарантій своєї участі в підсумковому турнірі, проте після того, як британка Йоганна Конта знялася з «Кубка Кремля», конкуренток у французької тенісистки не залишилося.
 
Власне, саме проти неї в другому турі групового міні-турніру зіграє Світоліна й у разі своєї поразки буде змушена достроково попрощатися з надіями на перемогу в турнірі.
 
До слова, кілька тижнів тому тенісистки зустрічалися в Пекіні, й якраз Гарсія — майбутня переможниця тих змагань — змусила українку швидко зачохлити ракетку.
 
Світоліна сказала, що винесла урок з того матчу, в якому вона мала матч-бол, і пообіцяла взяти у суперниці реванш.
 
Відзначимо, що в паралельній — білій — групі за дві путівки до півфіналу змагаються Гарбіньє Мугуруса з Іспанії (друга ракетка планети), чешка Кароліна Плішкова (3), Венус Уїльямс (США, 5) та Олена Остапенко (Латвія, 7).