Херсонський «Продексім» дістався елітного раунду Кубку УЄФА з міні-футболу

18.10.2017
Херсонський «Продексім» дістався елітного раунду Кубку УЄФА з міні-футболу

Разом з українським чемпіоном в еліт-раунді Кубка УЄФА-2017/2018 зіграє й гравець національної збірної України Дмитро Сорокін, який нині виступає за сербський «Економац». (Фото з сайта www.ekonomac.com)

У четвер у Ньоні, де базується штаб-квартира Європейського футбольного союзу, відбудеться жеребкування елітного раунду Кубка УЄФА-2017/2018, де зіграє чинний чемпіон країни — херсонський «Продексім».
 
 
Скориставшись особливостями оновленого регламенту турніру й здобувши в заключному поєдинку основного етапу Кубка перемогу над латвійським «Нікарсом», український клуб долучився до 16 учасників еліт-раунду й найближчим часом отримає ще одну порцію міжнародного досвіду.
 
 
Свій єврокубковий дебют «Продексім» розпочав поразкою одному з зубрів континентального міні-футболу — португальському «Спортингу».
 
 
«Отримали в цьому матчі (1:5) колосальний досвід», — відзначив після старту в основному раунді Кубка УЄФА очільник херсонського клубу Ігор Москвичов.
 
 
Гру другого туру проти господарів «пульки» — сербського «Економацу» — українські футзалісти також програли, проте їхні перспективи в матчі не виглядали вже настільки безперспективними.
 
Загалом, поєдинок проходив на зустрічних курсах, утім, маючи перед собою, як відначив Москвичов, суперника високого рівня, невдача українського колективу виглядала цілком закономірною.
 
 
Колектив iз провінційного сербського містечка Крагоєвац цілеспрямовано готувався до нинішнього єврокубка.
 
У міжсезоння «Економац» підсилився одним із лідерів українського збірної, екс-гравцем харківського «Локомотива» Дмитром Сорокіним, підписавши паралельно з цим іще кількох знаних у футзальному світі виконавцiв.
 
Маючи ж козир у вигляді домашнього майданчика, розмов про непотрапляння сербської команди до елітної когорти учасників Кубка УЄФА-2017/2018 узагалі не могло бути.
 
Зрештою, як і «Спортинг», здобувши на старті домашнього міні-турніру дві перемоги, «Економац» разом iз Дмитром Сорокіним достроково кваліфікувався до наступного раунду змагань.
 
Херсонському ж колективу в парі з незмінним чемпіоном Латвії в заключному турі випало визначати ім’я третього щасливчика, котрому УЄФА з нового сезону також дозволяє брати участь у елітному турнірі свого єдиного футзального єврокубка.
 
Попри те що «Нікарс» уже не один рік змагався на міжнародній арені, «Продексіму» вистачило досвіду й експрес-курсу, аби переграти старожила Кубка УЄФА.
 
Забивши швидкий м’яч, підопічні Москвичова від самого початку гри взяли під власний контроль хід доленосного для себе протистояння.
 
І хоча суперник не залишив матч без інтриги, в підсумку, свого опоненту херсонські футзалісти не віддали.
 
Щодо переможця «пульки», то ним, мінімально здолавши в очному двобої конкурента-господаря, став іменитий «Спортинг», якого експерти називають одним із претендентів на «Фінал чоти­рьох».
 
Додаткових балів на шляху до вирішального етапу змагань португальському віце-чемпіону, без сумніву, додасть статус господаря однієї з чотирьох майбутніх «еліт»-груп, який напередодні жеребкування «Спортинг» отримав разом з іншими «матками» — іспанським «Інтером», італійською «Пескарою» та угорською «Раба ЕТО». 
 

ТАБЛО

Кубок УЄФА. Основний раунд. Група 3. 1-й тур. «Спортинг» (Португалія) — «Продексім» (Україна) — 5:1, «Економац» (Сербія) — «Нікарс» (Латвія) — 2:1. 2-й тур. «Економац» — «Продексім» — 4:2, «Спортинг» — «Нікарс» — 7:1. 3-й тур. «Продексім» — «Нікарс» — 4:2, «Спортинг» — «Економац» — 3:2.
Підсумкове становище: «Спортинг» — 9, «Економац» — 6, «Прод­ексім» — 3, «Нікарс» — 0