СБУ викликає на допит причетних до катастрофи малайзійського «Боїнга» росіян

13.10.2017
Служба безпеки України викликає на допит підозрюваного в причетності до падіння літака Малайзійських авіаліній 2014 році російського військового Сергія Дубинського і ще чотирьох росіян.
 
 
Офіційне видання центральних органів виконавчої влади «Урядовий кур’єр» опублікувало повістки.  
 
В одній із них пишуть: «Російський військовий, колишній начальник розвідки так званої «ДНР» Сергій Дубинський (позивні «Петровський» і «Хмурий»), 9 серпня 1964 року народження, викликається в Головне слідче управління СБУ на 26-31 жовтня для вручення повідомлення про підозру і допиту».  
 
 
На ці ж дати на допит також викликані громадяни РФ, які воювали на Донбасі, Олег Пулатов, Євген Васильєв, Ельдар Оруджев і Едуард Гілазєв.
 
Як відомо, «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) — Куала-Лумпур (Малайзія), впав у Донецькій області 17 липня 2014 року — загинули 298 осіб.
 
Міжнародна команда з розслідування цієї катастрофи прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною зі ЗРК «Бук», доставленого з території Росії.
 
 
В іншій доповіді Bellingcat опублікував фото «Бука 332», зроблене в парку техніки 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом, ймовірно, навесні 2013 року.
 
 
Нагадаємо, «Україна молода» у номері за 17.02.2017 року розповідала про Сергія Дубинського у публікації «На прізвисько «Хмурий», навіть друкувала його фото.