На Фастівщині поліцейські провели рейд «Сім’я»

10.10.2017
На Фастівщині в Київській області поліція сектору ювенальної превенції спільно з працівниками місцевої служби у справах дітей i сім’ї районної державної адміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї й дітей укотре провели рейд «Сім’я».
 
Метою таких заходів є поліпшення соціального захисту дітей, а також запобігання дитячій безпритульності та бездоглядності. 
 
Так, на території Веприцької сільської ради учасники рейду перевірили умови проживання родин із дітьми, склали відповідні акти проведення оцінки рівня безпеки дітей.
 
Відвідали вони й місцевий дитячий навчальний заклад «Зірочка», де розповіли вихованцям про правила поведінки в громадських місцях.
 
На лекції «Моя сім’я» говорили, як правильно поводитися в колі родини, про розуміння, повагу до батьків, до членів своєї сім’ї.
 
Ніхто, мабуть, не сперечатиметься, що підлітковий вік «чад» — найважчий період для батьків.
 
Яскравим підтвердженням цього є стрес, який два дні поспіль довелося пережити батькам 13-річної Жанни Савельєвої та її подруги-однокласниці Альбіни Черікової, які «загубилися».
 
Першу відшукав працівник чергової частини Головного управління поліції Київщини у столиці, коли повертався з добового чергування, другу поліцейські знайшли у Броварах.
 
«Подорожувальниці», як виявилося, ночували у свого товариша, а його батькам пояснили, що «загубили» ключі від квартири.
 
Із неповнолітніми дітьми працівники ювенальної превенції провели профілактичну бесіду щодо їхньої неправомірної поведінки.
 
Дісталося на горіхи й батькам школярок — щодо них поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 184 («Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей») Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
Стаття передбачає попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.