Під час позиційної війни на Донбасі поранено двох захисників України

06.10.2017
Ситуація на східному фронті нагадує небезпечну «гойдалку»: після активізації окупантів у певні дні й придушення їхніх вогневих точок захисниками України настає відносне затишшя, під час якого ворог лише зрідка «огризається» вогнем iз кулеметів i гранатометів.
 
«Водночас ворог i надалі не припиняє застосовувати міномети», — лаконічно констатують у штабі АТО. Але йдеться лише про окремі ділянки фронту, зокрема на приморському напрямку та на луганському — в районі селища Кримське. 
 
Найбільшу активність бойовики проявляли на донецькому напрямку, переважно на підступах до Авдіївки. Загалом позаминулої доби окупанти 19 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, тоді як українські вояки відповіли ворогу вогнем на ураження 12 разів.
 
«Упродовж минулої середи внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає. Двоє військовослужбовців Збройних сил України дістали поранення. Зокрема, один воїн отримав поранення в результаті гранатометного вогню неподалік Новоселівки Другої на донецькому напрямку. А в результаті бойового протистояння неподалік Красногорівки на маріупольському напрямку отримав осколкове поранення ще один український військовий», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник. 
 

ДО РЕЧІ

Міноборони Росії заборонить військовослужбовцям викладати в інтернет фото, відео та геотеги. Про це йдеться в опублікованому законопроекті на Федеральному порталі нормативно-правових актів.
 
Відзначається, що військовослужбовці за контрактом, в тому числі іноземці, не повинні розміщувати в інтернеті будь-яку інформацію про себе та інших військових, яка вказує на їх відомчу приналежність, розкриває службову діяльність і місце їх дислокації. У російському міністерстві оборони впевнені, що поширенням фотографій iз геотегами військовослужбовці порушують заборону про нерозголошення державної таємниці.
 
Зазначимо, в 2014 році в Instagram з’явилися знімки військової техніки та російських військових, які відправляли з Владивостока на схід України. Завдяки подібним фотографіям у соцмережах неодноразово підтверджувалося перебування російських солдатів на Донбасі.