У Тернополі судитимуть торговців психотропами через iнтернет

03.10.2017
Прокуратурою Тернопільської області передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо групи осіб, які організували та здійснювали впродовж двох останніх років продаж психотропних речовин через інтернет-мережу.
 
Як повідомляє прес-служба прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що четверо жителів обласного центру (всі безробітні, двоє з них вже були судимі за подібні злочини) збували психотропні речовини на території Тернополя шляхом прийняття замовлення у месенджері Telegram та соцмережах, а гроші отримували переказами на банківські картки.
 
Керівник злочинної групи забезпечував функціонування мережевих ресурсів, платіжних інструментів, відкриття поточних карткових рахунків у банківських установах та заходи конспірації.
 
Інші учасники групи, відповідно до розподілених між ними ролей, під ніком «Вкусные сладости» приймали замовлення та надавали клієнтам інформацію про наявність наркотичних засобів, їх асортимент, ціну, спосіб оплати та місцезнаходження тайників (закладок), адже товар збувався безконтактно, а зберігався за місцем проживання продавців.
 
Під час обшуків житла наркоторговців правоохоронці виявили чимало пакетів із розфасованим амфетаміном та коноплями.     
 
Учасники злочинної групи звинувачуються за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та частиною 2 статті 306  (розміщення коштів, здобутих від незаконного обігу психотропних речовин у банках, вчинені повторно).