Постраждалі через війну українці зможуть отримувати психологічну підтримку онлайн

03.10.2017
Із жовтня у Харкові запрацював проект Let’s talk!, який у режимі онлайн надаватиме консультації людям, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні.
 
З цією метою на постійному зв’язку перебуватимуть 25 професійних психологів із різних областей України, які пройшли спеціальну підготовку в Німеччині. Отримати послугу нескладно.
 
Для цього достатньо зареєструватися на міжнародній платформі — сайті ipso-care — і призначити час онлайн-бесіди.
 
Для зручності на сайті також потрібно створити свій особистий кабінет i за бажанням описати свої проблеми.
 
Вся інформація гарантовано захищена, оскільки не проходить через сервер.
 
Єдині дані, які потрібні для збереження анонімності, — електронна пошта.
 
Як повідомила на презентації проекту заступник харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, наразі, лише за офіційними даними, у місті зареєстровано 119 тис. вимушених переселенців.
 
Згідно з соціальними опитуваннями, 67% із них хотіли б залишитися жити в Харкові.
 
«Це дуже значимий проект, тому що допомогу зможуть отримувати жителі всієї України, — сказала вона. —  Всім людям, які постраждали, по­трібна допомога. Всім їм потрібно прийти в норму. Більшість із них перебуває в стані стресу, який по-різному проявляється, — агресією, депресією. Я вдячна, що так багато людей об’єднали зусилля заради допомоги іншим. Впевнена, що проект буде успішним».
 
Автор цієї методики — керівник німецької громадської неприбуткової організації IPSO Інге Міссмаль. Вона працювала в Афганістані, де створила схожу психологічну службу, за що отримала на батьківщині високу урядову нагороду.