Пентагон готує для Трампа методи «примусу до миру» Північної Кореї

27.09.2017
Пентагон готує для Трампа методи «примусу до миру» Північної Кореї

Чи є у вас план, містере Трамп?

Якщо Північна Корея буде продовжувати свої провокації з випробуваннями ядерної зброї, то Пентагон представить президенту США Дональду Трампу методи «приборкання» цього режиму, заявив речник американського оборонного відомства Роберт Меннінг.
 
 
Заява речника Пентагону була реакцією на слова глави МЗС Північної Кореї Лі Йон Хо, який сказав журналістам, що «увесь світ повинен чітко пам’ятати: це США першими оголосили війну нашій країні», тому Пхеньян залишає за собою право на відповідну реакцію.
 
 
Задля прикладу можливої відповіді він навів збиття американських стратегічних бомбардувальників, навіть якщо вони будуть перебувати в міжнародному повітряному просторі.
 
Ці заяви пролунали через два дні після того, як американські бомбардувальники B-1B Lancer, демонструючи силу, у супроводі літаків-винищувачів пролетіли поблизу узбережжя Північної Кореї.
 
Очiльник дипломатії Північної Кореї зробив заяви, вийшовши після засідання Ген­асамблеї ООН у Нью-Йорку. 
 
Ще раніше, минулої суботи, Лі Йон Хо сказав: «У світлі оголошеної Трампом війни, на столі найвищого керівництва КНДР є всі варіанти дій».
 
І заявив, що «візиту північнокорейських ракет на територію США неможливо уникнути». На що Дональд Трамп відповів у неділю, що Північна Корея «довго не протримається».
 
Але Білий дім усе ж запевнив, що не оголошував війну Північній Кореї.
 
«Такі твердження є абсурдними. Наша мета залишається незмінною. Ми прагнемо мирної очистки Корейського півострова від ядерної зброї», — сказала речниця Білого дому Сара Хакабі Сандерс.
 
Тим часом словесна війна вже триває. Трамп і Кім Чен Ин назвали один одного божевільними.
 
У виступі в ООН 19 вересня президент США Дональд Трамп заявив, що готовий «повністю знищити» Північну Корею, якщо та буде загрожувати США або їхнім союзникам.
 
У відповідь на це міністр закордонних справ Північної Кореї Лі Йон Хо назвав промову американського президента собачим гавканням.
 
«Собака гавкає, а парад іде», — сказав він журналістам біля штаб-квартири ООН у Нью-Йорку.
 
Сам Кім Чен Ин 22 вересня заявив по держтелебаченню, що слова президента США на Генасамблеї ООН — це «шизофренічний напад», а самого президента Трампа назвав «божевільним дідуганом».
 
У повністю контрольованих режимом північнокорейських ЗМІ триває чергова пропагандистська акція проти США.
 
На плакатах показують, як американські бомбардувальники та авіаносці збивають північнокорейські ракети й ті тонуть у морі.
 
Останніми днями відбулася ескалація погроз як на адресу США, так і Південної Кореї. Північна Корея знову загрожує нападом на американську військову базу на острові Гуам. 
 
Попри серйозну напругу в стосунках США і КНДР, багато експертів вважають військовий конфлікт між двома країнами малоймовірним.
 
Північна Корея продовжує розвивати свою ядерну програму, попри забороненi резолюції Ради Безпеки ООН. Цього року КНДР збільшила кількість випробувань ракет.
 
Третього вересня Пхеньян провів шосте та поки що найпотужніше ядерне випробування. Через кілька днів по тому Рада Безпеки ООН підтримала нові санкції проти Північної Кореї, аби скоротити фінансові потоки і поставки палива в цю країну.